Biseri Kvarnera
11.7.2015. 17:43:48h
Top 10 plaža na sjevernom Jadranu - doznajte gdje se nalaze!
Više od pola sata traje spust na plažu Lubenice, ali može se i brodom. To je Kvarner – predivne plaže su u samim mjestima, ali i tamo gdje se može samo brodicom
Olaf1541 / wikipedia.org

Više od pola sata traje spust na plažu Lubenice, ali može se i brodom. To je Kvarner - predivne plaže su u samim mjestima, ali i tamo gdje se može samo brodicom. Donosimo TOP 10 najljepših plaža na sjevernom Jadranu!

1. Klančac podno Brseča
Skrivena u uvalici i zaklonjena stijenama, ova šljunčana plaža jedna je od najljepših prirodnih plaža Kvarnera i Jadrana. Iako se do nje treba spustiti pješice ili doći brodicom te nije opremljena standardnim rekvizitima, izuzetnom ljepotom privlači veliki broj kupača koji ondje uživaju u miru i tišini.

2. Sipar u Mošćeničkoj Dragi
Dva kilometra duga šljunčana plaža stvarala se iz pijeska draškoga potoka koji izvire na obroncima Učke, a njene oblutke oblikuju morski valovi. Proteže se duž cijeloga mjesta i naslanja se na šetnicu uz koju su brojni lokali, suvenirnice, slastičarnice. Okružena je bujnom mediteranskom vegetacijom, a na nju se veže i manja plaža za pse te plaže Sv. Ivan i pomalo odvojena FKK plaža Senjavac. Ima Plavu zastavu, mogu se unajmiti ležaljke i suncobrani te sportski rekviziti...

3. Ploče u Rijeci
Rijeka se može se pohvaliti uređenim plažama na istočnoj i zapadnoj strani grada, među kojima je plaža Ploče, smještena uz bazenski kompleks na Kantridi. Riječ je o plažnom pojasu na 14 tisuća kvadratnih metara sa šljunčanim i betonskim dijelom, vrhunskog standarda i s Plavom zastavom. Ima opremu za košarku na vodi, ulaz u vodu za invalide, ugostiteljske objekte i garažu, a do nje se može doći gradskim autobusom.

4. Vela plaža u Baški na Krku
Prirodno šljunčana i duga 1,8 km. Neki su dijelovi plaže i pješčani, a na radost turista koji ljetuju sa svojim kućnim ljubimcima dio plaže namijenjen je psima. More nije duboko i na dnu je sitni pijesak, a česti su i veliki valovi. Može primiti nekoliko tisuća kupača, a osim Plave zastave, krase je i postupni ulaz, plićak te kristalno čisto more. Zato je posebno pogodna za djecu i neplivače, no i mladi će u moru uz žal naći zabavu za sebe uživajući u raznovrsnim vodenim sportovima.

5. Oprna u Staroj Baški 
na Krku
Plaža je dostupna s kopna uskom strmom stazom koja vodi s glavne ceste, no većina kupača na nju dolazi brodicama. Plaža nije opremljena infrastrukturom, ali ima ugostiteljski objekt i mogu se unajmiti suncobrani i ležaljke. Plaža je idealna za sve one koji ne vole gužve i nije im potreban nikakav dodatni sadržaj osim sunca i mora.

6. Sveti Ivan podno Lubenica
 na Cresu
U skrivenoj uvali, okružena je strmim liticama i do nje nije lako doći. Više od pola sata valja se spuštati strmom stazom iz Lubenica pa je, s obzirom na tešku dostupnost, najbolje doći brodicom. Oni koji ipak odluče poći na kupanje na ovu izoliranu plažu neće požaliti, uživat će u netaknutoj plaži od bisernobijelog šljunka, u miru i tišini . Robinzonski je to doživljaj, a preporučuje se ponijeti hranu i piće.

7. Veli žal u Sunčanoj uvali, kilometar od Malog Lošinja
Šljunčana plaža Veli žal na kojoj se vijori Plava zastava. Dio plaže popločen je kamenim plohama. Zbog blagog prilaza u more izrazito je omiljena obiteljima s djecom, a ima i prilaz moru prilagođen osobama smanjene pokretljivosti. Okružena je borovom šumom, a šetnica iznad nje spaja Čikat i Sunčanu uvalu.

8. Rajska plaža u Loparu na Rabu
Rajska plaža s Plavom zastavom dugačka je gotovo dva kilometra, pješčana i izrazito plitka s toplim morem. Gusta borova šuma uz plažu nudi zaklon od sunca, ondje su i ugostiteljski sadržaji, a na plaži se mogu unajmiti suncobrani i ležaljke. Nudi i gotovo sve sportske rekvizite, a najpopularnija je odbojka na pijesku. Uređena je i šetnica s bojnim igralištima za djecu koju ova plaža oduševljava.

9. Gradsko kupalište u Crikvenici
Duž crikveničke rivijere pruža se osam kilometara pješčanih i šljunčanih plaža, a najpoznatije je pješčano gradsko kupalište dvjestotinjak metara od centra grada. Dio je plaže i Crni molo, poznat po plitkoj uvali prikladnoj za djecu i picigin. Plaža je okružena borovom šumom. Mogu se unajmiti ležaljke i suncobrani, brodice, nude se razni vodeni sportovi: skijanje na vodi, vožnja padobranom, pedaline, tu je akvagan, može se igrati odbojka na pijesku, stolni tenis, minigolf...

10. Lišanj u Novom Vinodolskom
U istoimenoj uvali okružena borovom šumom i vije Plavu zastavu. Tamo je sve: šljunak, pijesak, stijene, betonirani dio. Prilagođena je i osobama s invaliditetom i djeci pa svatko može pronaći mjesto po svom ukusu. Posebnost su sportski sadržaji za djecu.

Piše: Tamara Opačak-Klobučar

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved