Požega
IZLOŽBA MUZEJI U LONCU
3.9.2015. 7:39:51h
Ovom izložbom želimo osvijestiti Slavonce kako imamo krasan turistički proizvod
Otvorena je izložba “Muzeji u loncu” svih 15 muzeja Slavonije, Baranje i Srijema koja je svoju turneju po Hrvatskoj započela sinoć u Gradskom muzeju Požega. Na ovoj etnografsko-fotografskoj izložbi posjetitelji imaju priliku vidjeti velike fotografske prikaze brojnih tradicijskih jela te starinsko posuđe u kojemu su se ta jela pripremala.
T. Milanović / slavonski.hr

“Bitno je naći model kako propagirati na zanimljiv način tradicijsku baštinu, ne samo građanima nego u turističke svrhe. Plan i želja našeg projekta “Muzeja u loncu” je puno dugoročnija od izložbe koju vidite, a to je potreba naših muzeja da aktivno sudjeluju u stvaranju bolje Slavonije. Želimo zaboravljena tradicijska jela apostrofirati kao jela koja se mogu komercijalizirati i iskoristiti uz predivne tradicijske priče. Ovom izložbom želimo osvijestiti naše Slavonce da imamo toliko jela koja su zaboravljena, a pravljena su od originalnih, domaćih i rukom rađenih namirnica i imamo krasan turistički proizvod za uvoz turista u našu Slavoniju,” rekla je ravnateljica Gradskog muzeja Požega, Maja Žebčević Matić.

“Nekada ni sami nismo svjesni koliko kvalitetne ideje se rađaju i koliko se stvaraju dobri i lijepi projekti. Jedan od njih je i “Muzej u locu”kojim prihvaćamo našu vrijednost koju i drugi priznaju i poznaju. Zahvalio bih svim ravnateljicama muzeja koje su sudjelovale u ovom projektu,”rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.  Izložbu je otvorila predsjednica Muzejske udruge istočne Hrvatske Ruža Marić, nakon čega je ispred muzeja bila degustacija tradicijskog fast fooda.

Piše: Tomislav Milanović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved