Aljmaš
Tradicija
19.11.2016. 13:41:08h
Aljmaš će imati najveći adventski vijenac u Hrvatskoj
TURISTIČKA ATRAKCIJA NA UŠĆU DRAVE U DUNAV
Dace Kiršpile / flickr.com

Aljmašani najavljuju da će ove godine imati najveći adventski vijenac u Hrvatskoj. Aljmašanin Ivica Stanković, vijećnik Općinskog vijeća Erduta, kaže da će imati adventski vijenac promjera 12 metara zahvaljujući predanosti i radu vrijednih Aljmašana, a to će pridonijeti i tome da Aljmaš, kaže Stanković, postane top turistička destinacija.

- Pozivamo građane koji se žele Aljmašanima priključiti u pravljenju adventskog vijenca u središtu naselja da nas posjete 26. studenoga, a mogu doći predvečer i samo promatrati kako se izrađuje oko kružnog toka ispred Svetišta Gospe od Utočišta. Poznato nam je kako je adventski vijenac u Vodicima s 11 metara bio najveći, pa ćemo mi ove godine napraviti veći i bogatiji. To nam je tradicija od kada smo dobili kružni tok u uređenom središtu, pa taj dio već desetak godina uređuju članice Udruge žena Dora Aljmaš. I prije su dolazili ljudi iz okolice vidjeti vijenac, a mislim da će ove godine biti još više posjetitelja zbog veličine ukrasa. Prema tradiciji paliti svijeće dolaze poznate osobe iz medijskog, političkog i javnog života. Ove godine dolazak u Aljmaš potvrdio nam je član Uprave Glasa Slavonije Marijan Beljan, koji će upaliti četvrtu adventsku svijeću 18. prosinca. Paljenje svijeća je 27. studenoga te 4., 11. i 18. prosinca. Mještani i brojni drugi građani ovu su tradiciju jako dobro prihvatili - priča vijećnik Stanković.

Piše: D. Pejić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved