VELEBITSKI KANAL, MIRAN ODMOR PODNO MOĆNE PLANINE

Apartmani i ostali smještaj na području Velebitskog kanala pravo su osvježenje za ljubitelje svježeg planinskog zraka u kombinaciji sa kristalno čistim morem, mirisom soli i sunca, a kada ovome dodamo netaknutu prirodu i prave prirodne plaže, osjećaj savršenstva je potpun. Velebitski kanal (podvelebitska rivijera) počinje negdje oko Senja, grada poznatog po buri, ali i ljetnom karnevalu, dobrom provodu i najbitnije pristupačnim cijenama i proteže se skoro skroz do kopna nasuprot južnog početka otoka Paga.

Na cijelom ovom potezu možda su i zadnje istinske oaze u potpunosti prirodne obale Hrvatske te je smještaj u apartmanima, sobama ali i malim i velikim hotelima na ovom potezu Jadrana sve veće otkriće za domaće i strane turiste odnosno ljude koji traže miran, zdrav i opušten odmor bez prevelike buke i brzog načina života.

Iako će ne upućeni reći da je ovo samo tranzitno područje za trajekte prema Rabu (Jablanac-Mišnjak) ili Pagu sa naglaskom na Novalju i plažu Zrće (Prizna - Žigljen) Velebitski kanal je puno više od toga.

Ovo područje obiluje povijesnim i prirodnim znamenitostima kao što su  uskočka tvrđava Nehaj u Senju ili stara jezgra Karlobaga sa kapucinskim samostanom iz 18 stoljeća ili ruševine utvrde Fortica iz srednjeg vijeka povrh današnjeg Karlobaga. Uz nebrojna mala mjestašca i skrivene apartmane, a uz gore spomenuti Senj i Karlobag ističu se mirna turistička mjestašca kao što su osobito Cesarica, ali i Barić Draga, Sveti Juraj, Tribanj, Starigrad, Seline.

U prošlosti ovo je područje prvenstveno bilo poznato po ljetnom turizmu, ali neprocjenjivi položaj gdje se primjerice Karlobag, mjesto na obali nalazi samo 20tak min vožnje od skijaških staza i pitoresknog hotela Velebno ovo područje pretvaraju u oazu cjelogodišnjeg turizma za posjetitelje koji na prvo mjesto stavljaju kvalitetan i miran odmor daleko od kemijskih, ali i svih ostalih zagađenja koje donosi moderan način života.

Ako ste željni svome tijelu pokloniti kvalitetan odmor, uz pristupačan smještaj u privatnim apartmanima ili kvalitetno opremljenim hotelima onda je Velebitski kanal najbolji izbor za vas i vašu obitelj.

IZDVOJENA MJESTA


cesarica ribarica velebit bura karlobag prizna

Cesarica

Cesarica leži u središtu prelijepe uvale sa svih strana okružena prirodnim i betoniranim plažama. Suprotne obale uvale u Cesarici izgledaju niti blizu niti previše daleko i svakako su pravi izazov sa svakog i malo boljeg plivaća da ih prepliva ili kao odlične granice za održavanje pokojeg prijateljskog natjecanja od jedne obale do druge.

karlobag hoteli nekretnine Cesarica općina Karlobag apartmani

Karlobag

Karlobag pitoreskni turistički gradić na Jadranskoj magistrali smješten na pola puta između Senja i Zadra, odlično cestovno povezan sa Gospićem, a samim time i autocestom prema Zagrebu ili Splitu. Oaza mirnog odmora sa svojim najvećim adutima kristalno čistim morem, predivnim velebitskim zrakom i netaknutom prirodom.

senj apartmani iznajmljivanje prodaja hoteli zagreb plaža karneval

Senj

Grad Senj najveće je naselje na Hrvatskoj obali između Rijeke i Zadra, te je stoga i jedno od najznačajnijih turističkih i gospodarskih središta ovog dijela Hrvatske. Jadranska magistrala koja prolazi direktno kroz grad povezuje Senj sa svim priobalnim gradovima, a cestom preko Vratnika grad je povezan autocestom Zagreb-Split ili starom magistralom prema Zagrebu.

ImpessumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.

©CroDodo, 2004 ~ 2017, All rights reserved