Medsave - skela na rijeci Savi kod Samobora koja spaja Samoborski i Zaprešićki kraj

OSOBNE SLIKE AUTORA!!!
Skelari spajaju ono što rijeke razdvajaju. Pogledajte fotogaleriju skele Medsave, jedne od prometnijih riječnih skela nadomak Zagreba.
Ukupan broj slika: 74
Koordinate: 45.8338198, 15.7753935
Autor: Domagoj Skledar
Datum fotografiranja: 7.4.2018.

Malo ljudi zna da na rijeci Savi u neposrednoj blizini grada Zagreba postoji nekoliko i dalje aktivnih riječnih skela koje povezuju dvije obale tamo gdje mostovi nisu u blizini ili se njima ne smiju koristiti traktori, bicikli, pješaci. Skele koriste i osobni automobili da skrate put.

Koncesiju za skelu Medsave koriste skelari braća Vrančić iz istoimenog sela (Medsave), a kontaktirati ih se može na telefon 091 35 999 28 (travanj, 2018).

Skela se nalazi na ovom mjestu duže od 75 godina, a kažu skelari za budućnost se ne boje jer most koji bi ih trebao zamijeniti najavljuje se više od 30 godina, ali se odmah po izborima brzo i zaboravlja (travanj, 2018).

Moglo bi se reći da iskrcaj i ukrcaj na skelu traje dulje od same plovidbe Savom (oko 3 minute), ali sve je to dio gušta i lakoće življenja na koju smo svi polako zabravili.

Naravno, ako se itko zapitao dali je ovo sigurno ili legalno o istom se brine najbliža lučka kapetanija u Sisku.

Cijene prelaska Save ovom skelom su više nego pristupačne (travanj, 2018):
Otvoreno: 7:00h do 20:00h
- 10,00Kn osobni automobili
- 5,00Kn bicikli
- 0,00Kn pješaci (ako ima mjesta), ali budimo iskreni (i zahvalni) kad nas dečki besplatno prevezu nekoliko tura zaslužili su da im barem za „pijaću“ ostavimo dok ne gledaju.

Položaj na karti:
COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved