Skijaška trosjedežnica na Sljemenu, Zagreb

OSOBNE SLIKE AUTORA!!!
I ova najkvalitetnija žičara na Sljemenu poznata je po brojnim kvarovima, te tužnoj spoznaji da radi svega nekoliko tjedana kroz godinu.
Ukupan broj slika: 24
Koordinate: 45.900450, 15.948166
Autor: Domagoj Skledar
Datum fotografiranja: 2.8.2014.

Trosjedežnica na sljemenu sagrađena je 1988. godine sa prvenstvenom namjenom opsluživanja skijaša na sljemenskom crvenom spustu.

Od većih incidenata na žičari izdvaja se onaj iz 8. ožujka 2011. godine kada je uslijed lošeg održavanja (po službenom izvješću zbog puknuća zupčanika) 200 skijaša ostalo zaglavljeno, te su spašeni uz pomoć HGSS-a i ručnim spuštanjem žičare unazad sa pojedinačnim spašavanjem prestravljenih skijaša.

Tehničke karakteristike:
Nadmorske visine:
    Donja  postaja: 730m
    Gornja postaja: 1030m
Ukupna dužina: 870m
Kapacitet: 1700osoba/h
Tip: trosjedežnica sa fiksnom drškom
Izgrađena: 1988. godine
Broj supova: 12

Položaj na karti:
COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved