Spomenik 1000 godina Hrvatskog Kraljevstva, Krašić

OSOBNE SLIKE AUTORA!!!
Fotogalerija spomenika postavljenog prilikom obilježavanja tisuću godina Hrvatskog kraljevstva
Ukupan broj slika: 3
Koordinate: 45.654583, 15.517024
Autor: Domagoj Skledar
Datum fotografiranja: 9.8.2014.

Spomenik povodom hiljadu godina Hrvatskog kraljevstva postavljen je 28. rujna 1924. godine ispred župne crkve Presvetog trojstva u Krašiću.

Prigodnoj svečanosti prilikom postavljanja spomenika nazočio je Hrvatski politički prvak Stjepan Radić koji se u održanom govoru dijelom obrušio i na Katoličku crkvu zbog priznavanja ekskluziviteta Katoličkoj vjeri u Hrvata čime se brojni Hrvati pripadnici islamske vjeroispovijesti ne prikazuju kao sastavni dio Hrvatskog etnikuma.

Položaj na karti:
COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved