Spomenik kardinalu Alojziju Stepincu, Krašić

OSOBNE SLIKE AUTORA!!!
Spomenik blaženom Alojziju Stepincu za 100 godišnjicu rođenja kardinala podignuta je ispred župne crkve Presvetog trojstva u Krašiću
Ukupan broj slika: 10
Koordinate: 45.654742, 15.517023
Autor: Domagoj Skledar
Datum fotografiranja: 9.8.2014.

Spomenik Hrvatskom domoljubu i mučeniku, blaženom kardinalu Alojziju Stepincu podignut je 8. svibnja 1998. godine na stotu obljetnicu rođenja kardinala Stepinca ispred župne crkve Presvetog trojstva u Krašiću, rodnom mjestu blaženog Alojzija Stepinca.

Svečano misno slavlje povodom 100 godina rođenja kardinala Stepinca i predstavljanja spomenika predvodio je zagrebački kardinal u miru Franjo Kuharić, uz domaćina proslave nadbiskupa Bozanića i  papinskoga nuncija u Hrvatskoj Giulia Einaudija.
Uz više tisuća ljudi koji su svjedočili ovom značajnom činu odavanja počasti velikom Hrvatskom domoljubu i mučeniku okupili su se i mnogi biskupi iz Hrvatske i BiH.

Autor spomenika: akademski kipar Josip Poljan

Položaj na karti:
COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved