DUBROVNIK I OKOLICA, JUG DALMACIJE I VRHUNAC SAVRŠENSTVA

Dubrovnik, grad, muzej, ljubav, profinjenost, Mediteranski šarm samo je tekstualni pokušaj da se opiše ovo remekdjelo ruku Hrvatskog čovjeka. Malo je svjetskih putnika i namjernika koji nisu čuli za ovaj biser mediterana te je pronaći smještaj u ovom gradu, dali u apartmanu, hotelu ili sobi pravo umijeće jer odsjesti u smještaju sa pogledom na gradske zidine Dubrovnika doživljaj je koji se ne može opisati.

Kao i sam grad cijela okolica odiše dozom profinjenosti i dodatnog užitka u spoznaji da ste na prestižnoj turističkoj destinaciji koja je meka za kraljevske obitelji, filmske i druge zvijezde i zvjezdice, ali i svih ljudi koji su spremni platiti malo više da dobiju najviše.

Uz Dubrovnik u krugu svega nekoliko kilometara nalaze se i biseri kao što su Cavtat koji je nastao kao bivša Grčka kolonija Epidaurum, Konavle područje nastanjeno još u doba paleolitika.

Dubrovačka rivijera i priča o njoj ne bi bila potpuna da se ne spomene poluotok Pelješac sa mjestima kao što su Orebić ili Ston. Poluotok je poznat po mnogi će reći najkvalitetnijem vinu mediterana, brižnim ljudima, netaknutoj prirodi i savršenom zalasku sunca koji će vas uvijek podsjećati na trenutke koje ne želite zaboraviti.

Znajući da je šetnja starim gradskim zidinama Dubrovnika osjećaj koji godišnje dožive stotine tisuća posjetitelja, Dubrovačke ljetne igre kao oaza dobre zabave za ljude profinjenog ukusa koji od svojeg odmora traže nešto više od pukog mora i sunca samo su jedan od dodatnih razloga zašto je upravo Dubrovnik jedan od najposjećenijih gradova Mediterana te nezaobilazna luka svih prestižnih krstarenja sredozemljem.

Sportski sadržaji u ovoj regiji su raznoliki i za svakog se može pronaći po nešto. Ako vas zanimaju vodeni sportovi ili ste ljubitelj adrenalina za vas se uvijek može nešto pronaći na ovoj predivnoj destinaciji, te tako upotpuniti vaš osijecaj savršenog odmora i relaksacije.

Kulinarska ponuda ove regije nadaleko je poznata, a ako vam sve do sada nabrojano nije dovoljan razlog da posjetite ovaj raj na zemlji, onda je dovoljno reći, konobar! i shvatiti ćete da ste upravo ovo čekali možda i cijeli život.

 

IZDVOJENA MJESTA U OVOJ REGIJI
Račišće
Slano
Sreser
Trpanj
Viganj
COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved