HRVATSKI OTOCI, TAKO DALEKO, A TAKO BLIZU RAJA

Hrvatski otoci rasprostranjeni od Istre do krajnjeg juga Hrvatske obale podsjećaju na neki davno izgubljeni svijet u kojemu je vrijeme s jedne strane stalo, a sa druge kao da se nalazite u samom središtu svjetskih zbivanja.

Smjestiti se u brojnim smještajnim jedinicama na otocima od privatnih apartmana, soba, kampova ili hotela doživljaj je koji ne može nadomjestiti niti jedan drugi. Dali tražite super ekskluzivno ili robinzonsko ljetovanje ali i zimovanje na jednom od 1244 otoka, otočića i hridi sigurno možete pronaći upravo ono što tražite kako mnogi posjetitelji vole reći, cijeli život.

Krstarenje oko brojnih otoka Hrvatske obale, a posebice obilazak nacionalnog parka Kornati, Brijuni, Mljet doživljaj je koji ne mogu propustiti ni pripadnici svjetske aristokracije i elite, ali njihova pristupačnost i dobroćudnost lokalnog čovjeka jednako privlači i morske nomade plićeg džepa koji se ne srame uživati u istinskoj ljepoti.

Počevši sa krajnjim sjeverom nepošteno, ali ipak sa nekim povodom mogu se izdvojiti otoci Cres i Lošinj međusobno spojeni mostom te trajektom spojeni sa obalom i otokom Krkom koji je i sam mostom spojen sa kopnom i mnogi će reći za otok Krk kako je kopno odvojeno mostom od otoka. Otok Rab povezan sa kopnom samo putem trajekta pravi je otok mediteranskog ugođaja sa brojnim palmama i prekrasnim plažama. Pag jedini otok podijeljen na dvije županije sa kopnom je povezan mostom sa južne i trajektom sa sjeveroistočne strane, a možda i najpoznatije mjesto za odmor mladih i razuzdanih plaža Zrće sa najluđim provodom na mediteranu nalazi se upravo na ovom otoku. Otoci Brač, Hvar, Vis, Lastovo, Mljet, Korčula sa kopnom su povezani samo trajektnim linijama i uz mediteransku klimu, vrhunska vina i gostoljubive domaćine pružaju nezaboravne trenutke na predivnim plažama, borovim šumama, skrivenim uvalama, lokalnim feštama u malim ribarskim konobama ili velikim pozornicama na plažama.

Za one koje traže još više (ili možda manje?) tu je i ponuda odmora u brojnim udaljenim svjetionicima po Hrvatskim otocima i hridima, a osjećaj koji doživite na ovakvom mjestu jednostavno se ne može opisati riječima.

IZDVOJENA MJESTA U OVOJ REGIJI
Banjol
Barbat na Rabu
Bašana
Baška
Belej
Betina
Blato
Bobovišća
Bogovići
Bol
Caska
Cres
Dinjiška
Draga Bašćanska
Dubrava
Gajac
Gdinj
Gorica
Ivan Dolac
Kampor
Kolan
Kolanski Gajac
Košljun
Kustići
Lun
Mandre
Metajna
Milna
Miškovići
Novalja
Novalja
Pag
Palit
Postira
Potočnica
Povlja
Povljana
Proboj
Pučišća
Rab
Rivanj
Rukavac
Šilo
Šimuni
Smokvica
Soline
Splitska
Stara Baška
Stara Novalja
Stara Vas
Stari Grad
Sućuraj
Suha punta
Sumartin
Supetarska Draga
Susak
Sutivan
Sveta Marija
Sveti Marko
Tisno
Valun
Vela Luka
Veli Lošinj
Vidalići
Vis
Vlašići
Vrbanj
Vrbnik
Vrčići
Zlarin
Zubovići
COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved