ISTRA, RAJ U MALOM

Istra, Hrvatska regija poznata po turizmu, vinu, pršutu, siru, rakiji, kozi. Istarska rivijera turistička je meka sa najvećom i najraznolikijom ponudom smještaja u apartmanima, sobama, hotelima, kampovima, ali i šarolikom ponudom sadržaja za svakog gosta i u svako godišnje doba.
 
Krenuvši kroz povijest u Istru su voljeli dolaziti svi od starih rimljana ostatke čijeg carstva najbolje možemo vidjeti na primjeru odlično očuvane Pulske kamene arene u kojoj se i danas odvijaju manifestacije kulturnog karaktera, ali i prave gladijatorske borbe modernog vremena. Uz pulsku arenu dašak povijesti možemo vidjeti na svakom koraku u Istri tako da su u Puli izdvaja još i slavoluk Sergijijevaca, te Pulski fortifikacijski sustav koji je služio za obranu nekad najveće luke Austro-ugarskog carstva. Naravno osim u Puli prekrasnih spomenika umijeća Hrvatskog čovjeka možemo vidjeti posvuda, a nepošteno se možda može izdvojiti Eufrazijeva bazilika u Poreču iz VI stoljeća kao jedan od najbolje očuvanih spomenika rane Bizantske umjetnosti na sredozemlju što potvrđuje i njezin status UNESCOovog spomenika Svjetske kulturne baštine ili crkva sv. Eufemije u Rovinju sa prekrasnim pogledom na još ljepši grad Rovinj.
 
Naravno uz brojne kulturne događaje u Istri ponuda športskih sadržaja jednako je bogata i zanimljiva, a da izdvojimo samo neke možemo početi sa svjetski poznatim teniskim ATP turnirom u Umagu ili brojnim jedriličarskim regatama koje se odvijaju u skoro svako doba godine i prava su meka za sve svjetske zaljubljenike ovog lagodnog športa ili reći će mnogi načina života. 
 
Zabava u Istri za mlade (ali i one koji se tako osjećaju) je stvarno iznad svjetske razine tako da je moguće pogledati filmski festival u Motovunu na drugačiji odnosno moderniji način pod zvijezdama i u društvu zabavne ekipe, ali i provesti noć u brojnim disko klubovima ili feštama na otvorenom po cijeloj Istri do ranih jutarnjih sati.
 
Sa možda i najduljom tradicijom turizma na Jadranu, još uvijek neotkrivenim kutcima unutrašnjosti Istre te vrhunski uređenim plažama, Istarska regija uistinu je biser Hrvatskog turizma.
IZDVOJENA MJESTA U OVOJ REGIJI
Bale
Banjole
Premantura
Pula
Rovinj
Savudrija
Tinjan
Vrsar
COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved