KVARNER, SVE NA DOHVAT RUKE

Raznolikost smještaja i turističke ponude na području Kvarnera ne rijetko čovjeka ostavljaju bez daha. Apartmani, sobe, hoteli, kampovi ili možda plaže, planine, jezera, odnosno što god da poželite pronaći možete na Kvarneru.

Opatija, Crikvenica, Platak samo su neka od mjesta koja mogu zagolicati vašu maštu. Bez obzira dali posjećujete Kvarner u vruće ljeto ili snježnu zimu uvijek možete pronaći prikladne sadržaje od sportova na vodi ili skijanja u planinama, planinarenje prelijepim nacionalnim parkom Risnjak, ribolov na moru ili ribom bogatom Omladinskom jezeru u zaleđu grada Rijeke.

Povijest turizma na ovom području seže daleko u prošlost, tako je već više od stotinu godina Opatija poznato mjesto aristokratskog odmora, ali i lječilišnog turizma. Crikvenica, Novi Vinodolski, Jadranovo, Selce samo se neka od mjesta kojima se može podičiti bogata turistička ponuda ove rivijere.

Brojne nautičke marine na području Kvarnera ovu rivijeru čine vrlo poželjnom za nautičare, a blizina automotodroma Grobnik Kvarner čine mekom za istinske ljubitelje oktanskog adrenalina i ovu su samo neki od aduta ove prekrasne Hrvatske regije.

Grad Rijeka kao centar i usudili bi se reći metropola ovog dijela Hrvatske pružit će posjetiteljima sve blagodati modernog života od najpoznatijih lanaca trgovina do kina, kazališta, muzeja i ostalih sadržaja za kojima žude današnji turisti, a sve to na samo nekoliko minuta udaljenosti od vaše lokacije na Kvarnerskoj rivijeri. U ponudu grada Rijeke nezaobilazni je Riječki karneval za kojega će mnogi reći da je među najvećima, a zasigurno uzbudljivim na svijetu.

Za mlade željne zabave i noćnog provoda nezaobilazne su lokalne fešte i feštice koje se organiziraju tijekom cijelog ljeta po malim mjestima kako na obali tako i na otocima.

Blizina Slovenije, Italije, Austrije nisu jedini razlog zašto je ovo jedna od turistički najatraktivnijih regija Hrvatskog jadrana već sama tradicija, dobronamjernost Hrvatskih ljudi i uvijek topla dobrodošlica jedan su od razloga zašto je Kvarner, najbolje je reći, jednostavno Kvarner.

IZDVOJENA MJESTA U OVOJ REGIJI
Crikvenica
Mali Lošinj
Mali Lošinj idealno mjesto za odmor na otocima
Rijeka
Selce
Šmrika
COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved