ŠIBENIK, ODMOR, POGLED, ZABAVA I MORE, PUNO MORA

Šibenska rivijera sa svojom raznolikom ponudom zabavnih, kulturnih, povijesnih i prirodnih znamenitosti spada u najzanimljivije regije Jadrana, ali i cijelog Mediterana, te ne čudi činjenica da je ovdje unajmiti apartman, sobu ili samo provesti jedno jutro, podne ili večer san svakog čovjeka koji zna uživati i onome što je dobro za njega.

Priroda isprepletena sa čak dva nacionalna parka "slatkim" NP Krka i "slanim" NP Kornati ovu regiju čini biserom Hrvatske turističke ponude, predivne plaže, kristalno čisto more te bogatstvo podvodne flore i faune glavni su aduti ove rivijere.

Za one željne povijesti i kulturnih znamenitosti ne zaobilazno mjesto je stara gradska jezgra Šibenika, te četiri pomorske utvrde koje ponosno već stoljećima brane ovaj Hrvatski grad i spadaju među najbolje očuvane utvrde ovog tipa na mediteranu, a najposjećenija je utvrda Sv. Mihovila. Međunarodni dječji festival koji se odvija u Šibenskoj gradskoj jezgri krajem lipnja i početkom srpnja meka su za roditelje koji žele priuštiti zabavu svojoj djeci, klapske večeri u istom gradu melem su za uši svih ljubitelja klapske pjesme, a svakako potrebno je spomenuti i festival orgulja.

Upoznavanje sa ovom rivijerom nije potpuno ako ne spomenemo Vodice, mjesto lude i ne zaboravne zabave za one koji vole ubrzani ritam, mladenački provod i naravno brdo adrenalina i svega što ide uz to. Da ljubitelji drugačije vrste zabave ne ostanu uskraćeni za Vodice je bitno napomenuti da je ovo mjesto prepuno i povijesnih spomenika, crkvica, tornjeva, zvonika od kojih svaki ima svoju povijest, a šetnja rivom u večernjim satima ili noćno razgledavanje arhipelaga sa neke brodice nezaboravan su doživljaj, pogotovo u društvo  bliske osobe.

Od ostalih turističkih meka ove rivijere mora se spomenuti Rogoznica sa prirodnim fenomenom jezerom "Zmajevo oko"; Primošten grad-otok nekad, danas grad poluotok u kojem morate posjetite lokalne ribarske fešte ili restorane sa predivnim delicijama ovog kraja i ostatka Mediterana.

Za ljubitelje ribolova važno je napomenuti da je upravo ovaj kraj najpoznatiji po big game fishingu te je i to jedan od razloga velike popularnosti koju uživa ovaj dio Hrvatske među ljudima profinjenog ukusa.

IZDVOJENA MJESTA U OVOJ REGIJI
Kruševo
Primošten
Ražanj
Rogoznica
Šibenik
Srima
Tribunj
Žaborić
COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved