SPLIT, SREDIŠTE DALMACIJE, ODMORA I UŽIVANJA

Apartmani, sobe i ostali smještaj sa prizvukom Dioklecijana i rimskih vremena, gusara i Domagojevih strijelaca. Splitska rivijera prebogata je povijesnim znamenitostima, sportskim sadržajima, prelijepim plažama, pejzažima, mirisima, okusima.

Malo je mjesta na mediteranu gdje se čovjek može pronaći u velegradu kao što je Split, a samo nekoliko minuta udaljen od rajskih plaža Omiša, Makarske ili skrivenih plaža koje tek čekaju da budu otkrivene. Nekad se smatralo da je Split samo tranzitna luka za mnogobrojne jadranske otoke u blizini, ali danas sa stalnim rastom broja noćenja u brojnim apartmanima i hotelima, te sve većem broju turista koji dolaze na sve većim kruzerima Split postaje jedan od najvažnijih gradova mediterana.

Kulturna ponuda ove rivijere teško se može sažeti samo u nekoliko rečenica pa krenimo nekim nepoštenim redom. Dioklecijanova palača u Splitu izgrađena na prelasku III u IV stoljeće nove ere biser je rimskog graditeljstva na Hrvatskoj obali Jadrana, a sa Dioklecijanovim podrumima cjelina je koju ne smijete propustiti. Trogir je prelijepi grad nadomak Splita smješten točno nasuprot otoka Čiova s kojim je povezan kratkim mostom, a ponekad se naziva i malom Venecijom zbog svoje prekrasne gradske jezgre upisan je u UNESCO-v popis svjetske baštine. Omiš grad na ušću rijeke Cetine u Jadran nekadašnje obitavalište gusara danas je oaza klapske pjesme, dobrog provoda i odlične kulinarske ponude, a posjetitelj nije bio u Omišu ako ne posjeti tvrđavu iznad grada sa koje se pruža prelijepi pogled na obližnje otoke. Makarska rivijera turistička je meka u podnožju parka prirode Biokova, te spada u najpoželjnije destinacije na Hrvatskoj obali Jadrana.

Za ljubitelje sporta ova rivijera pravi je biser i ne kaže se bez razloga da je Split najsportskiji grad na svijetu. Nogomet uz nezaobilazni Hajduk i Torcidu čije čete boje prepoznati na svakom  koraku najpoznatiji su brand ove regije, ali tu su prisutni i svi ostali sportovi poznati današnjem čovjeku od košarke, ragbija, vaterpola, rukometa pa do manje poznatih ili onih "elitnijih sportova".

 

 

IZDVOJENA MJESTA U OVOJ REGIJI
Baška Voda
Bratuš
Brela
Brist
Omiš
omiš cetina gusari hoteli plaža fortica mirabela
Podstrana
Promajna
Seget Donji
Seget Vranjica
Split
Stobreč
Trogir
Tučepi
Vinišće
Živogošće
COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved