ZADAR I OKOLICA POČETAK ISTINSKE DALMACIJE

Mnogi će reći da Dalmacija počinje kod Zadra, tako da i apartmani, sobe kao i ostali smještaj na ovom području počinju odisati istinskim dalmatinski mirisom, okusom, duhom i pravi su raj za ljude koji žele iskusiti Mediteran u svoj svojoj ljepoti, ali se istodobno ne žele odreći svih pogodnosti na koje su navikli u današnjem brzom pa čak ponekad i prebrzom načinu života.

Područje Zadarske rivijere nalazi se na najrazvedenijem dijelu Hrvatske obale sa bezbroj otoka, otočića, hridi, skrivenih plaža, uvala.

U samoj okolici nalaze se nacionalni parkovi Paklenica koji se ističu rajem za slobodno penjanje nadomak mjesta Starigrada-Paklenica, slapovi Krke sa neopisivom ljepotom kombinacije žubora vode, mirisa prirode i  osjećaja opuštenosti, otočje Kornati jedno od najprestižnijih nautičkih odredišta Mediterana, te parkovi prirode Velebit i Telašćica sa ne taknutom prirodom, florom i faunom.

Šetnjom kroz Zadar, skoro na svakom koraku upoznajete povijest kroj bezbrojne crkvice i  ostatke iz "Rimskih vremena", ali se možete i beskonačno diviti modernim "čudima" kao što su "Morske orgulje" ili svjetlosna instalacija "Pozdrav Suncu" koje plijene svojom inovativnošću i romantikom sve one koji su zagriženi romantici ili se samo pretvaraju da nisu.

Nadomak Zadru nalazi se i povijesni gradić Nin sa crkvicom Sv. Križa mjesto gdje je Papa 879.g. priznao Branimira za Hrvatskog vladara, a u široj okolici nalaze se i neke od najboljih nautičkih marina na Jadranu što ne ćudi kada znamo da je ovo možda i najbolja polazišna točka prema biseru mediterana, otočju Kornatima. Na ovoj rivijeri nalaze se i nadaleko poznate pješčane plaže Zaton i Sabunike nadomak Zadra.

Od ostalih mjesta kao turističke meke potrebno je izdvojiti Hrvatski kraljevski grad Biograd koji se prvi put spominje još u X. stoljeću, a svojevremeno je bio i prijestolnica Hrvatskih srednjovjekovnih vladara, Bibinje sa poznatom nautičkom marinom i poviješću još iz Rimskih vremena, Sukošan, Sveti Filip i Jakov, te Pakoštane.

IZDVOJENA MJESTA U OVOJ REGIJI
Sabunike
Zadar
COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved