Najstrašnijia mjesta na svijetu
26.12.2015. 15:44:25h
Otok lutaka, Meksiko - sablasna šuma u spomen na pokojnu djevojčicu
Lutke je postavio osebujni Julian Santana Barrera lokalni stanovnik koji je vjerovao de će lutke umiriti duh djevojčice koja je umrla na ovom području 50 godina ranije.
Kevin / flickr.com

Nakon 2 sata vožnje od grada Meksika posjetitelji željni jezivih mjesta mogu obići neobični i po mnogima ukleti otok lutaka. Na ovom području unutar duboke šume po stablima i skrivenim grmovima vise na tisuće unakaženih lutaka.

Lutke je postavio osebujni Julian Santana Barrera lokalni stanovnik koji je vjerovao de će lutke umiriti duh djevojčice koja je umrla na ovom području 50 godina ranije.
Prema lokalnom vjerovanju, Julian je pronašao malenu djevojčicu koja se utapala pod nerazjašnjenim okolnostima, te joj nije bio u mogućnosti spasiti život. Kasnije je na istom mjestu pronašao lutkicu za koju je vjerovao da je pripadala nesretnoj djevojčici, te je iz poštovanja prema preminuloj istu objesio na mjestu nesreće. Sa ovim činom započelo je i njegovo ludilo, počelo su mu se priviđati stvari, čuo je korake u noći, plač žene. Tjeran ovim nerealnim strahom slijedećih 50 godina počeo je vješati sve više lutaka po okolnom drveću nadajući se da će ovim činom umiriti nemirni duh preminule djevojčice.
Barrera je pronađen mrtav 2001. godine u onom istom kanalu u kojemu je pronašao nesretno djevojčicu čija smrt ga je proganjala i do njegove smrti.
Danas se vjeruje da nikada nije ni postojala preminula djevojčica već da je sve bilo plod Julian-ove mašte i osamljeničkog načina života unutar guste šume.

Piše: Domagoj Skledar

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved