Tisno
Ulaganja u Tisno
22.2.2014. 12:29:20h
Nijemci i Indijci u Tisno bi uložili 80 millijuna eura
U drugom krugu ponude će predati konzorcij iz Velike Britanije s partnerima iz Indije te ruski ulagači.
Cholo Aleman / flickr.com

Vlada je u četvrtak odabrala konzorcij zagrebačkih građevinskih tvrtki na čelu s Eko nekretninama za gradnju marine u Tisnom. U dvije godine nakon što s državom sklopi ugovor o koncesiji na 30 godina odabrani investitor trebao bi dovršiti gradnju i Vladi dostaviti uporabnu dozvolu. Riječ je o investiciji od 77,3 milijuna kuna.

Dolaze na prezentaciju
No, gradnja marine tek je uvod u veliki procvat koji se sprema u tom malom mjestu u Šibensko-kninskoj županiji, specifičnome po tomu što se dijelom nalazi na kopnu, a dijelom na otoku. Općinski čelnici zimus su, naime, objavili poziv investitorima za veliki projekt gradnje hotela visoke kategorije i drugih sadržaja za zdravstveni i sportski turizam, promišljajući kako pokrenuti razvoj općine i osigurati joj aktivnosti tijekom cijele godine. U prvom krugu javila su se tri investitora. Kako nam je potvrdio zamjenik načelnika općine Miljenko Meštrov, javili su se ozbiljni ulagači, redom strani, od kojih su neki već došli i s u detalje razrađenim projektom za Tisno. "Riječ je o njemačkoj tvrtki i indijskom investitoru specijaliziranom za gradnju hotelskih i rezidencijalnih nekretnina koji zajedno nastupaju. Izradili su projekt gradnje hotela s pet zvjezdica, zdravstveno-rehabilitacijski centar, zubnu kliniku te kompleks za wellness, sport i rekreaciju", kaže Meštrov.


Meštrov

OČEKUJEM DA ĆE SE DRUGI KRUG NATJEČAJA RASPISATI POČETKOM TRAVNJA
Njihov projekt vrijedan je oko 80 milijuna eura, uz angažiranje lokalnih kompanija bio bi realiziran kroz tri godine, a u planu je otvaranje oko 250 novih radnih mjesta. Taj ponuđač svoj bi projekt uskoro trebao predstaviti u Tisnome, dok su ostala dva, zbog kratkog vremena, najavili da će se ozbiljnije pripremiti za drugi krug s obvezujućim ponudama. Tako je konzorcij iz Velike Britanije, koji bi u Tisnome također ulagao s partnerima iz Indije, ovaj put samo iskazao interes, dok ruski ulagači, inače iz naftnog biznisa, namjeravaju graditi hotel s 5 zvjezdica, u koji bi uložili oko 50 milijuna eura, te otvorili oko 100 radnih mjesta. S investitorima koji su se javili u prvom krugu natjecanja u idućem mjesecu predstoje razgovori, kao i prezentacije njihova viđenja novog Tisnog.

Piše: Marija Brnić
Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved