Tisno
Treća sreća
26.2.2014. 9:19:20h
Marinu u Tisnome s 205 vezova gradit će Eko Nekretnine
Trećom srećom i ostvarenjem 30-godišnjeg tišnjanskog sna, Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno okvalificirao je izbor zagrebačke tvrtke Eko Nekretnine d.o.o. za koncesionara luke posebne namjene - luke nautičkog turizma u uvali Luka.
Public Domain Photos / flickr.com

Trećom srećom i ostvarenjem 30-godišnjeg tišnjanskog sna, Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno okvalificirao je izbor zagrebačke tvrtke Eko Nekretnine d.o.o. za koncesionara luke posebne namjene - luke nautičkog turizma u uvali Luka.

U tom dijelu Tisnoga, naime, najkasnije za dvije godine, na površini pomorskog dobra od 11 tisuća kopnenih i 52 tisuće morskih četvornih metara niknut će luka sa sedam gatova i 205 vezova.

U njoj će radno mjesto, što u ugostiteljskim objektima, što u servisima brodova, a što drugim sadržajima koji su, kako je slikovito kazao Davor Ljubić, direktor koncesionara, primjereni “ako ne najvećoj, a ono najljepšoj luci na cijelom području” pronaći 49 zaposlenika.

Konzorcij sa sjedištem u hrvatskoj metropoli će, uz partnersku potporu Zagrebačke banke, po riječima njezina predstavnika Boška Kovačevića, u projekt investirati 77 milijuna kuna, a veliki su izgledi da će poslovnu priliku pri gradnji luke nautičkog turizma dobiti najkonkurentniji lokalni privrednici i poduzetnici.

Zadovoljan brzinom zaključenja natječajne procedure, Klarin je najavio kako će Općina Tisno poduprijeti koncesionara u nastojanju zadržavanja iste dinamike i pri ishođenju potrebne dokumentacije.

- S obzirom na “težinu” investicije te u nakani da građevinska operativa što prije “zaposjedne” uvalu Luka, osobno ću se obratiti šibensko-kninskom županu Goranu Pauku te inicirati da resorni upravni odjel odredi jednu osobu koja će “pratiti” ovaj projekt pri izdavanju lokacijske i građevinske dozvole. Rok kojeg je Vlada RH dala koncesionarima je, naime, 24 mjeseca do ishođenja uporabne dozvole, odnosno završetka radova - kazao je Klarin.

Inače, prethodna dva natječaja kojim su Tišnjani posljednjih godina pokušavali pronaći respektabilnog koncesionara za jedan od najvažnijih projekata u općini, propali su zbog neozbiljnih i nevjerodostojnih ponuđača i nemogućnosti utjecaja na njihov izbor.

Na posljednji su natječaj, pak, stigle četiri ponude od kojih jedna, zbog nekompletne dokumentacije, nije ni razmatrana, dok je tkonska tvrtka Pitter Jarušica yachting imala najmanje bodova.

Ponuda opatijskog ACI-ja, koja je u kuloarima slovila kao bodovno najpotentnija “pala je u vodu” zbog proceduralne pogreške u natječaju, preciznije stavljanja benzinske crpke unutar koncesijskog obuhvata, a ona nije bila dijelom urbanističkog plana uređenja.

Nautička perspektiva

Tri tvrtke, članice konzorcija “Eko Nekretnine” uspješno posluju od početka 90-te godine i zapošljavaju 70 ljudi. Bave se građevinom, sanitarnim inžinjeringom, niskogradnjom turizmom i ekologijom.

- Do sada stečena znanja i potencijale želimo iskoristiti za uspješnu izgradnju i vođenje marine u Tisnome. Vjerujemo da je nautički turizam dugoročno najstabilniji i najperspektivniji oblik turizma i zbog toga smo se odlučili javiti na ovaj natječaj - rekao je Davor Ljubić.

Piše: Marina Jurković

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved