Besplatno?
8.1.2017. 19:40:35h
CRO KARTICA Država već osigurala pet milijuna kuna, evo kad ćete moći besplatno na more
Od iduće godine će Hrvati na odmor besplatno uvede li država Cro karticu za što je osigurano pet milijuna kuna.
Paško Tomić / flickr.com

Tura sedmodnevnog boravka po Jadranu od Pule do Dubrovnika zvuči primamljivo, a uz Cro karticu od iduće godine bilo bi za zaposlenike i potpuno besplatno.

Karticu poput one tekućeg računa s najviše deset tisuća kuna na godinu darivao bi poslodavac. Njemu bi pak taj isti novac država vratila kroz porezne olakšice. Do nje se dolazi dobrom voljom poslodavca.
"Svakako smatram da je to izvrstan model i za poslodavca i samom tom činjenicom Uniline će biti svakako jedan od prvih koji će pristupiti toj kartici", kaže Boris Žgomba, suvlasnik putničke agencije.
Ideja je da se uplaćenim novcem polovina sredstava potroši na smještaj, četvrtina na ugostiteljske usluge, hranu i piće, a ostatak se može potrošiti na primjerice teretane, wellness ili posjet kazalištu, muzeju ili kinu.
"Danas svi mi kao poslodavci želimo stvoriti kvalitetan odnos sa svojim zaposlenicima pa samom tom činjenicom to itekako pomaže", kaže Žgomba.
Obzirom da više od dva milijuna Hrvata uopće ne putuje na odmore ovo bi za njih bila izuzetna prilika.
A dosadašnji bi se domaći turistički promet s trenutačnih mršavih 8 posto, predviđaju turistički djelatnici, višestruko povećao.
Ovo je projekt koji je tek u začetku. U ovoj godini će Ministarstvo turizma napraviti sve pripreme ne bi li projekt bio spreman za početak iduće godine. A to znači, dogovore s bankarskim kućama, poslodavcima i mjestima gdje će se sve kartica moći koristiti.
Jedan od glavnih uvjeta je da poslodavac želi svojim zaposlenicima osigurati Cro karticu. Budući da je zamišljeno da poslodavci, umjesto regresa ili dijela doprinosa, uplaćuju svojim zaposlenicima na račun kartice taj novac koji zaposlenici mogu koristiti za smještaj, ugostiteljske i druge usluge.
Država će to u potpunosti namiriti poslodavcima kroz porezne olakšice.
Već sad je u proračunu za Cro kartice osigurano pet milijuna kuna. Uvjetovana su i putovanja na Jadranu, ona mogu biti isključivo izvan sezone, međutim ona na kontinentu moći će se odvijati kroz čitavu godinu.

Piše: Petra Fabijan Kapov
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved