Rabac
Investicije
9.1.2017. 6:17:58h
Nove investicije Valamara otvorit će više od 300 novih radnih mjesta
Vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj Valamar Riviera d. d. započela je sa svojom dosad najvećom investicijom koja će destinaciju Rabac repozicionirati u odmorišnu destinaciju visoke kategorije te će ujedno otvoriti više od 300 novih radnih mjesta.
Ronnie Macdonald / flickr.com

Riječ je o rekonstrukciji i gradnji dvaju novih luksuznih ljetovališta – Family Life Bellevue Resort i Valamar Girandella Resort, investicije vrijedne pola milijarde kuna.

„Valamar će ovom investicijom podići kategorizaciju smještaja u Rapcu sa dosadašnjih dvije i tri zvjezdice na četiri. Family Life Bellevue Resort i Valamar Girandella Resort svojom će visokom kvalitetom ponude u Rabac dovesti goste više platežne moći i ovu destinaciju učiniti jednom od najatraktivnijih odmorišnih destinacija na Jadranu. Ovo je najveće gradilište u turizmu Hrvatske i potvrđuje ambiciju Valamar Rivijere da nastavi s ulaganjima i razvojem svojeg turističkog portfelja", istaknuo je predsjednik Uprave Valamar Rivijere Željko Kukurin.
Investicija podrazumijeva i uređenje plaža, hortikulture i šetnica, biciklističkih staza te povećanje bazenskih površina sa sadašnjih 400 četvornih metara na 3000 četvornih metara pojašnjava voditeljica korporativnih poslova Valamar Rivijere Deana Stipanović. „Plaže i popratni sadržaji bit će otvoreni za sve građane, kao i posjetitelje, a također posebna briga u okviru ovog projekta usmjerena je na zaštitu okoliša te očuvanju prirodnih ljepota Rapca", rekla je Stipanović dodavši kako je završetak radova planiran do početka turističke sezone 2017. godine, dok je dio radova planiran i za 2018. godinu te će Valamar Girandella Resort nakon kompletne obnove moći primiti goste u 399 smještajnih jedinica.
Valamar Riviera d. d. trenutno je jedan od najaktivnijih investitora u sektoru s gotovo 2,6 milijardi kuna ulaganja u posljednjih 12 godina. Trenutno kompanija upravlja s ukupno 25 hotela i ljetovališta te 13 kamping ljetovališta u kojima se može smjestiti više od 48 tisuća gostiju. Ujedno, Valamar je jedan od najpoželjnijih poslodavaca u turizmu s obzirom na to da u visokoj sezoni zapošljava oko 4100 ljudi.
U 2015. godini Valamar Riviera nagrađena je s više od stotinu priznanja i certifikata dodijeljenih kompaniji, zaposlenicima, hotelima i ljetovalištima te kampovima u destinacijama u kojima posluje. Pored brojnih domaćih i međunarodnih nagrada iz turističkog sektora, u protekloj godini Valamar Riviera dobila je nagradu za najbolje odnose s investitorima, koju je dodijelio Poslovni dnevnik u suradnji sa Zagrebačkom burzom. Također, Valamar Riviera d. d. dobitnica je prošlogodišnje nagrade Zlatna kuna HGK Županijske komore Pula u kategoriji najuspješnije tvrtke s više od 250 zaposlenih.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved