Hrvatski otoci
24.3.2017. 14:54:11h
19 milijuna kuna za ukupno 43 mala kapitalna projekta na hrvatskim otocima
19 milijuna kuna za ukupno 43 mala kapitalna projekta na hrvatskim otocima
objava za medije

U petak, 24. ožujka 2017. godine, u Splitu je održana svečanost potpisivanja Ugovora za Program razvoja otoka u 2017. godini tijekom koje je Ugovore Korisnicima, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, uručila ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i u 2017. godini nastavlja provoditi Program razvoja otoka pružajući podršku malim kapitalnim projektima kojima se želi unaprijediti kvaliteta života na otocima. Spomenutim ugovorima koje je  Ministarstvo  sklopilo s  Korisnicima, ukupno će se na području otoka i poluotoku Pelješcu, sufinancirati 43 mala kapitalna projekta za što  se u državnom proračunu  osigurao iznos  od 19 milijuna kuna. Cilj Programa za razvoj otoka je stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti.

„Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ima jasan stav i politiku prema otocima te će podupirati njihov razvoj i poboljšanje uvjeta života otočana kako bi oni zaista ostajali na otocima i dobro živjeli uz jednake uvjete kao i ostatak Hrvatske. Uz pomoć sredstava iz fondova EU još ćemo čvršće poduprijeti naše otoke i upravo zato formiramo Upravu za otoke kako bi cijeli jedan tim posvetio puno veću pozornost hrvatskim otocima jer oni su naše veliko bogatstvo, a s obzirom na njihovu važnost i brojnost, zasigurno će imati važniju ulogu u novoj financijskoj perspektivi.“, naglasila je ministrica Žalac.

Svečanosti je, kao domaćin ali i potpisnik ugovora, nazočio i župan Splitsko – dalmatinske županije Zlatko Ževrnja koji je pozdravio sve nazočne i poželio puno uspjeha u 2017. godini te istaknuo da otoci osim ljepote kulturne baštine i velikog značaja za turizam Republike Hrvatske, mogu još puno toga pružiti gospodarstvu kroz proizvodnju tradicionalnih i autohtonih proizvoda što će upravo ova sredstva dodatno potaknuti.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved