Pošari
4.8.2017. 9:47:09h
Zračne snage i danas gase požar na Dinari
Canadairi su i tijekom jučerašnjeg dana bili angažirani na gašenju prostrane vatrene fronte na Dinari.
JeanbaptisteM / flickr.com

Zračne snage  Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, danas, u petak, 4. kolovoza 2017. od ranog jutra gase požar na Dinari s dva Canadira CL-415.

Canadairi su i tijekom jučerašnjeg dana bili angažirani na gašenju prostrane vatrene fronte na Dinari.

Uz gašenja požara u Hrvatskoj, tijekom jučerašnjeg popodneva dva Canadaira sudjelovala su i u gašenju požara kod Ljubuškog u Bosni i Hercegovini, nakon što je Vlada RH donijela Odluku o uporabi Oružanih snaga RH u svrhu pružanja humanitarne pomoći Bosni i Hercegovini radi gašenja požara.

Canadairi su na požarište kod Ljubuškog ukupno izbacili oko 120 tona vode ostvarivši oko 7 sati naleta, a u bazu u Zemuniku vratili su se sinoć oko 21,00 sat.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 153 požara (58 u Šibensko-kninskoj, 50 u Splitsko-dalmatinskoj, 34 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1300 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 40 000 tona vode te je prevezeno 213 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

S poštovanjem,
Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved