PREMA IZVJEŠĆU FINANCIAL TIMESA
4.1.2018. 6:12:01h
Ulaganja u hrvatski turizam nagodinu dostižu 940 milijuna eura
Hrvatska kao turistička destinacija svake godine ostvaruje sve bolje rezultate, a ono što nas posebno veseli je što se uz takve rezultate kontinuirano radi na inovacijama i poticanju daljnjih investicija.
mandelstang / flickr.com

Hrvatska se plasirala na visoko sedmo mjesto među zemljama s najvećim potencijalom za investiranje u turizam, prema prvom izdanju izvještaja Global tourism locations of the future 2017./2018. (Globalne turističke destinacije budućnosti) koji objavljuje fDi Magazine, vodeća britanska publikacija Financial Timesa za biznis. Između 43 svjetske turističke destinacije, Hrvatska je dobila i posebno priznanje - "Editor's Choice Awards" kao jedna od zemalja s najvećim napretkom u području unapređenja turističke infrastrukture, smještaja, inicijativa za razvoj turizma te za investiranje u hotele i kruzing segment nautičkog turizma. Kad su u pitanju posebni oblici turizma, Hrvatska je posebno istaknuta kao destinacija filmskog turizma.

- Hrvatska kao turistička destinacija svake godine ostvaruje sve bolje rezultate, a ono što nas posebno veseli je što se uz takve rezultate kontinuirano radi na inovacijama i poticanju daljnjih investicija. Naime, u 2018. u hrvatskom turizmu očekuje se 15 posto više investicija nego li ove godine, a gotovo 40 posto više nego 2016. godine. Takve najave najbolji su pokazatelj da je Hrvatska, osim što je atraktivna turistička destinacija, atraktivna i za ulaganja, naglasio je ministar turizma Gari Cappelli.

Prema anketi koju je Ministarstvo turizma i ove godine provelo među županijama i turističkim tvrtkama u zemlji, u hrvatski turizam nagodinu se planira investirati 940 milijuna eura, od čega će privatne turističke kompanije oko 628 milijuna eura uložiti u svoje projekte, a preostalih više od 311 milijuna eura ulaže javni sektor, dakle županije, gradovi i općine. Najavljene investicije u privatnom sektoru uključuju ulaganja u hotele, kampove, nautiku i ostale vrste smještajnih objekata, sadržaje i atrakcije, a investicije javnog sektora uključuju ulaganje u centre za posjetitelje, plaže, šetnice i drugu infrastrukturu. Ovogodišnje investicije, prema istoj anketi Ministarstva, iznosile su 817 milijuna eura, a 2016. godine 676 milijuna eura.

Velik broj planiranih investicija odnosi se na Istru. U 2018. godini Maistra otvara novi Hotel Park s pet zvjezdica u Rovinju, vrijedan 539 milijuna kuna.

Porečka Valamar Riviera završava luksuzni Girandella Resort u Rapcu, gdje se ove godine otvara jedinstveni Maro hotel, te rekonstrukciju Valamar Pinia Suitesa u Poreču i Valamar Argosy u Dubrovniku. Plava laguna najavljuje rekonstrukciju hotela i turističkog naselja Laguna Park u Poreču, a umaški Istraturist rekonstrukciju hotela Sol Umag te kampa Stella Marisa.

Piše: D. PALIBRK

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved