Omišalj, Rijeka
Treća Hrvatska avio kompanija
26.5.2015. 5:40:26h
Krenuli letovi hrvatskog Limitless airwaysa
Zrakoplovi Limitless airwaysa svakodnevno će Rijeku povezivati s odredištima u Skandinaviji, a u zimskom razdoblju planira se njihovo korištenje za prijevoz hrvatskih turista prema Tunisu, Maroku, Egiptu...
screenshot / limitlessairways.hr

Prvi putnici poletjeli su jučer s Krka prema Goteborgu, na letu novoosnovane aviokompanije Limitless airways sa sjedištem u Zračnoj luci Rijeka, potvrdila je uprava aerodroma. Večer prije Airbus A320 doveo je turiste iz Goteborga u Zračnu luku Rijeka.

Limitless airways tek je treća aviokompanija sa sjedištem u Hrvatskoj, pored Croatia airlinesa i ECA-a koji održava hidroavionske linije duž obale, a osnivač je švedski Scandjet, tvrtka koja se do sad bavila organizacijom zračnog prijevoza za turiste iz skandinavskih zemalja prema odredištima u Hrvatskoj, Italiji i BiH.

  Ozbiljnost u pokretanju posla Šveđani su pokazali već pri samom pokretanju kompanije prije nekoliko mjeseci, nabavkom zrakoplova tipa Airbus A320, a do početka glavne turističke sezone najavljuju nabavku i licenciranje još jednog aviona istog tipa, kojima će ishodište za sve operacije, kao i baza za održavanje, biti Zračna luka Rijeka.

Pula izravno povezana i sa Švicarskom
  U pulsku Zračnu luku jučer je sletio prvi zrakoplov iz Švicarske, točnije iz St. Gallen-Altenrheina, kao novootvorena linija austrijskog prijevoznika Intersky. Izravna linija sa Švicarskom »potrajat« će do 4. listopada, a letovi će se odvijati zrakoplovom tipa Dash 8-300, i to jednom tjedno, nedjeljom. Karta za ugodnih sat i dvadeset minuta leta trenutno se nudi po cijeni od 99 eura u jednom smjeru.
  Direktor Zračne luke Svemir Radmilo veli da je ovo prvi put da je Istra povezana sa Švicarskom te je izrazio zadovoljstvo što je prvi zrakoplov bio gotovo popunjen.
  – Zaista je vrlo važno da sad imamo i tu liniju i da ljudi iz tog dijela Europe mogu direktno doći u Istru. No ovo je tek jedna od novih linija jer krajem lipnja očekujemo još tri nove linije. To je Helsinki, norveškog prijevoznika Norwegian Air, zatim nova linija EasyJeta prema Londonu, i Rim koji otvara španjolska kompanija Vueling. Sve te destinacije, uključujući i ovu novu Interskyja, trebale bi ići u prilog tome da ove godine imamo 400 tisuća putnika, kazao je Radmilo. (G.I.)

Novi rekordi
Zrakoplovi Limitless airways svakodnevno će Rijeku povezivati s odredištima u Skandinaviji, tijekom predsezone i posezone, a u »špici« će biti angažirani kao potpora ostalim zrakoplovnim kompanijama koje lete prema Rijeci.

U zimskom razdoblju koje je do sad za Zračnu luku Rijeka bilo mrtva sezona, bez komercijalnih letova, planira se njihovo korištenje za prijevoz hrvatskih turista prema Tunisu, Maroku, Egiptu i drugim destinacijama na Sredozemlju.

  Pokretanje nove aviokompanije sa sjedištem u Rijeci dodatno će, prema najavama direktora aerodroma Tomislava Palalića , pridonijeti ostvarivanju ovogodišnjeg cilja – rekordnog prometa od najmanje 180 tisuća putnika.

Scandjet je prošle godine u Zračnu luku Zadar doveo oko 25 tisuća putnika, samo u jednom smjeru, a otprilike jednak broj očekuje se ove godine u Rijeci, što će popraviti »krvnu sliku« kvarnerskog turizma u cjelini.

Kredit za investicije
Osim povećanja broja putnika, s osnivanjem nove aviokompanije započele su i pripreme za gradnju deset milijuna kuna vrijednog hangara za održavanje zrakoplova Airbus A320, koji će, kako je ranije najavljivao Palalić, biti ili zajednički projekt Zračne luke i Limitless airwaysa, ili će izgradnju financirati Zračna luka putem kreditnog zaduženja. Izgradnja hangara, procjenjuju na aerodromu, trebala bi biti više nego isplativo ulaganje, koje će rezultirati i otvaranjem novih, visokospecijaliziranih radnih mjesta.

  Pokretanje nove avioveze komentirao je i župan Zlatko Komadina rekavši da je dobar znak da naša Zračna luka postaje dom jedne aviokompanije.

  – To je dobro za imidž i daljnje poslovanje Zračne luke Rijeka – rekao je Komadina.  kraj teksta

Piše: Marinko Glavan

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved