Osijek
Osjećani u Dublinu zatražili direktnu liniju
6.6.2015. 7:35:14h
Ryanair ne vidi isplativost uvođenja linije Osijek - Dublin
Velik broj Osječana, koji je trbuhom za kruhom i u nedostatku posla u domovini krenuo put Irske i mjesto pod suncem pronašo u Dublinu i Irskoj, pokrenuo je ovih dana zanimljivu inicijativu, kojom žele pridonijeti uvođenju redovite avionske linije Dublin - Osijek.
Aero Icarus / flickr.com

Velik broj Osječana, koji je trbuhom za kruhom i u nedostatku posla u domovini krenuo put Irske i mjesto pod suncem pronašo u Dublinu i Irskoj, pokrenuo je ovih dana zanimljivu inicijativu, kojom žele pridonijeti uvođenju redovite avionske linije Dublin - Osijek.

- Prije nekoliko dana poslao sam mail Ryanairu i rekao da sam Osječanin u Dublinu koji se nada mogućoj liniji Osijek - Dublin te da je samo jedna njihova linija za Osijek, tj. London jako dobro popunjena i da bi im ova linija bila još rentabilnija. Zahvalili su mi na odvojenom vremenu i rekli da trenutno traže nove linije te da će moj mail završiti na pravoj adresi - objašnjava začetnik ove inicijative Leopold.
Leopold dodaje i kako su se javili i upravi Zračne luke Osijek i očekuju i njihov odgovor. No, konkretan odgovor o mogućnosti uvođenja ove linije za naše iseljenike potražili smo i sami od direktora ZLO-a Domagoja Marinića.
- Osobno sam razgovarao s ljudima iz Ryanaira i koliko god naši Osječani mislili da ova linija ima potencijal, to nije procjena struke. Naime, procjenjuje se da je u Irskoj 1000 do 2000 Osječana, pa neka ih je i 5000, treba znati da jedna ljetna linija traje od ožujka do listopada. Rynair bi ponudio avion sa 189 sjedala, a to je za cijelu sezonu oko 22.000 mjesta. E, sad kažemo li da je tamo samo nekoliko tisuća Slavonaca, onda je zakonom jednostavne matematike jasno da bismo teško prodali 22.000 mjesta za let u Dublin. London je druga priča, on je turistička destinacija, u njega idu i poslovni ljudi te oni kojima je London samo transfer za dalje i to se uspije popuniti, ali Dublin teško. Sada imamo određene pregovore s tvrtkom Sea Air o eventualno rjeđim letovima u kraćoj sezoni, ali to su tek razmišljanja - komentirao je inicijativu direktor Marinić.

Piše: Nefreteta Z. Eberhard

Procjenjuje se da je u Irskoj do 2000 Osječana, što je nedostatno da popuni sezonski let s 22.000 mjesta
Domagoj Marinić
direktor Zračne luke Osijek
Koliko god naši Osječani mislili da ova linija ima potencijal, to nije procjena struke

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved