Novalja
Zrakom do vode
7.6.2016. 14:23:16h
Hidroavioni poletjeli iz Novalje!
Na samom početku turističke sezone u Novalji svečano otvoreno hidroavionsko pristanište.
objava za medije

Slijetanjem hidroaviona koji je poletio iz Splita, jučer je svečano otvoreno hidroavionsko pristanište u Novalji te tako startala putnička linija hidroavionom koja će ovo poznato turističko središte svakodnevno povezivati sa Splitom i Rijekom. Hidroavion, s gradonačelnikom Novalje Antom Dabom kao prvim putnikom, sretno je sletio u Novalju nakon samo 43 minute vožnje i najavio novu eru brzog povezivanja kopna i otoka zračnim putem. Brojni građani i turisti okupili su se na rivi kako bi svjedočili ovom nesvakidašnjem događaju, a prvi dojmovi nakon osiguranih demo letova bili su - brzo, jednostavno, nadasve atraktivno, ali i pristupačno i komforno.

Grad je tako ostvario suradnju s avioprijevoznikom European Coastal Airlines – ECA, tvrtkom sa sjedištem u Splitu, koja već povezuje brojne destinacije diljem Hrvatske te zasad leti prema dvije destinacije u Italiji. Vrijeme letenja na relaciji Novalja – Split  iznosi 43 minute, dok vožnja na relaciji Novalja – Rijeka traje samo 23 minute.
„Izuzetno smo ponosni i zadovoljni što je na samom startu sezone otvoreno pristanište za hidroavion i linija koja će povezivati Novalju s Rijekom i Splitom, u koji zahvaljujući sve prisutnijim inozemnim avio kompanijama i letovima iz cijelog svijeta stiže sv  veći broj naših gostiju. Turisti tako na najkraći mogući način, u roku od 40 minuta mogu doći u Novalju i pri tom još uživati u posebnom doživljaju, ljepoti prirode i našeg mora, ali i izbjeći prometnu gužvu na putovanju. Vjerujem da će i naši domaći ljudi iskušati ovu novu i zanimljivu vrstu putovanja, što također smatram značajnim.  Drugim riječima Novalja je kao turistička destinacija i mjesto za život, dobila dodatni značaj na što smo svi ponosni.“ istaknuo je  Ante Dabo, gradonačelnik Grada Novalje.

Letovi hidroavionom prvenstveno su dodatak turističkoj ponudi, jer omogućavaju brz dolazak na destinaciju i posebno turističko iskustvo, ali također pružaju priliku i domaćem stanovništvu da do nekih odredišta koriste jedinstvenu liniju koja će ih „u jednom potezu“ vrlo brzo dovesti do željenog odredišta. Cijena za ovakvu uslugu je prihvatljiva te karta Rijeka – Novalja u jednom smjeru iznosi 349,00 kuna, dok karta Split - Novalja stoji 699,00 kuna.
Iako ECA po svojim standardima leti iz luke u luku, po potrebi  turiste može preuzeti direktno na aerodromima, što je jako praktično ukoliko se radi o avio gostima i charterima, a često je riječ o gostima bolje platežne moći. Ujedno statistike ukazuju da se boravak na destinaciji znatno skratio, a da je dolazak avio kompanijama, pogotovo onima low cost  ili charterima sve poželjniji. 
Osim brzine, komfora i sasvim ugodnih cijena karata, turisti dobivaju i novu, dodatnu mogućnost prijevoza do destinacije te im se pruža i poseban, nov, pomalo ekskluzivan  doživljaj letenja hidroavionom. 

 

Klaus Dieter Martin, ECA te Ante Dabo, gradonačelnik Novalje
objava za medije

 

Predstavnici grada i turističke zajednice s uvaženim gostima
objava za medije

 

Okupljeni građani i turisti promatraju dolazak hidroaviona
objava za medije

 

 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved