Prioritet
21.11.2016. 5:25:36h
Ports Holdinga (GPH), vodeće svjetske tvrtke za upravljanje lukama za kružna putovanja
Predsjednik Uprave Global Ports Holdinga (GPH), najveće tvrtke za razvoj i upravljanje lukama za kružna putovanja na svijetu, s više od sedam milijuna putnika godišnje i godišnjim udjelom od 25 posto 
na Mediteranu
rjones0856 / flickr.com

Global Ports Holding (GPH), najveća tvrtka za razvoj i upravljanje lukama za kružna putovanja na svijetu, zlatni je sponzor ovogodišnjeg izdanja međunarodnog sajma investicijskih projekata REXPO, koji se ovaj tjedan održava u zagrebačkom Hypo Event Centru.

Zato će sajam REXPO posjetiti Mehmet Kutman, jedan od osnivača, dioničar, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Global Investment Holdings. Mehmet Kutman aktivno je uključen u razvoj poslovanja na razini Društva, predsjednik je Uprave tvrtke Global Ports Holding.

Također je član nekoliko odbora direktora u operativnim podružnicama i povezanim društvima tvrtke Global Investment Holdings (Ege Ports, Port Akdeniz, Bodrum Cruise Port) i tvrtkama iz energetskog sektora, uključenih u distribuciju prirodnog plina, električne energije i rudarstva.

Zašto ste odlučili sudjelovati na sajmu REXPO? Planirate li druge investicije u Hrvatskoj?

Sajam REXPO izvrsna je prilika za investitore da osjete investicijsku klimu u Hrvatskoj, da se upoznaju s različitim projektima i prilikama na tržištu i susretnu se s ključnim dionicima i poslovnim ljudima.
Također, volio bih iskoristiti priliku da hrvatskoj javnosti približim tvrtku Global Ports Holding i dam bolji uvid u naše poslovanje i buduće planove. Nismo novi niti nepoznati hrvatskoj javnosti. Tvrtka GPH je kao dio svoje globalne strategije i planova za razvoj pratila projekt putničkog terminala u dubrovačkom Gružu pa smo, čim je natječaj objavljen, odlučili sudjelovati u njemu i sada smo dio konzorcija koji čini koncesionara spomenute luke.
Također, pratimo različite projekte u Hrvatskoj, u pomorskom, ali i u drugim sektorima.

Dubrovnik će biti 13. luka u vašem portfelju, GPH je najveća svjetska tvrtka za razvoj i upravljanje lukama za kružna putovanja. Možete li predstaviti tvrtku?

Da, Global Ports Holding najveća je tvrtka za razvoj i upravljanje lukama za kružna putovanja na svijetu, s više od sedam milijuna putnika godišnje i godišnjim udjelom od 25 posto na Mediteranu.
Upravlja portfeljem od 13 luka za kružna putovanja, uključujući i Barcelonu, najveću luku za kružna putovanja na Mediteranu, te Veneciju. Kao koncesionar, GPH također upravlja lukama u Malagi, Lisabonu, La Valetti, Cagliariju, Ravenni, Singapuru, Antalyji, Kuşadasıju i drugima. GPH je najveći upravitelj kružnim putničkim pomorskim prometom u svijetu.
Naš je cilj nastavak te ekspanzije i širenja, kako bismo pomogli u razvoju industrije kružnih putovanja diljem svijeta, koristeći naše znanje i stručnost te ulažući u infrastrukturu, a sve to nastojeći iz destinacije izvući maksimalnu korist i profit od ove vrste turizma.

Spomenuli ste Veneciju, nedavno ste postali upravitelj te luke. Što to znači za Dubrovnik i njegov daljnji razvoj?

Tako je, nedavno smo kao dio konzorcija postali upravitelj luke u Veneciji. Venecija je zapravo jako važan dio naših budućih planova za Dubrovnik, koji je nama strateški izuzetno bitna destinacija na Jadranu. Ti planovi uključuju preusmjeravanje turista veće platežne moći iz Venecije u Dubrovnik, a cilj nam je i uz manje povećanje prometa luke, povećati i, nazovimo to tako, kvalitetu turista koji dolaze u Dubrovnik.

Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved