MORH
9.8.2017. 10:43:13h
Helikopter HRZ I PZO u akciji spašavanja na Velebitu
Ovo je 12. akcija potrage i spašavanja u ovoj godini u kojoj su sudjeluju letačke posade Eskadrile transportnih helikoptera.
SRA JERRY MORRISON / wikipedia.org

Posada Eskadrile transportnih helikoptera  (ETH) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) uključila se danas, u srijedu, 9. kolovoza 2017. s helikopterom Mi-8 MTV u akciju spašavanja osobe na Velebitu.

Nakon dojave da je potreban angažman za prijevoz osobe s Velebita, letačka posada je poletjela jutros u zoru zajedno sa pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) te se spustila kod Ivinih Vodica na 1200 metara nadmorske visine gdje je unesrećenoj osobi pružena prva pomoć, a nakon toga vojnim je helikopterom pacijent prevezen do vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku gdje ga je preuzeo tim hitne medicinske pomoći iz Zadra.

Ovo je 12. akcija potrage i spašavanja u ovoj godini u kojoj su sudjeluju letačke posade Eskadrile transportnih helikoptera.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved