Pohvalno
10.8.2017. 10:26:09h
Ostvaren još jedan rekord u Zračnoj luci Franjo Tuđman
CARGO SLUŽBA ZRAČNE LUKE U SRPNJU ZABILJEŽILA NAJVEĆU KOLIČINU PREVEZENE ROBE I POŠTE U POVIJESTI ZRAČNE LUKE
Patrick de Laive Follow / flickr.com

Da je srpanj bio rekordan mjesec za Zračnu luku Franjo Tuđman po broju putnika već je poznato, no tijekom prošlog mjeseca ostvaren je i najveći prijevoz robe ikad zabilježen u povijesti zračne luke. Tako je cargo služba obradila 1.145.968 kilograma robe i pošte što je povećanje prometa za 47% u odnosu na srpanj 2016. Zrakoplovna kompanija koja je prevezla najviše robe je Emirates, ukupno 414.453 kilograma, što je ujedno i rekord prijevoznika. U prvih sedam mjeseci ove godine, u Zračnoj luci Franjo Tuđman prevezeno je ukupno 5.064 tona tereta i 1.179 tona pošte.

Pošiljke koje su obrađene uglavnom su se sastojale od farmaceutskih proizvoda, informatičke opreme, lakopokvarljive te ostale specijalne pošiljke tereta i poštanske pošiljke.

Cargo prijevoz odnosi se na transport pošiljaka zrakoplovom koje su često velikih dimenzija i težine, vrlo su vrijedne ili su posebno osjetljive. Roba se prevozi u za to predviđenom posebnom dijelu zrakoplova koji se nalazi ispod prostora za putnike. Kao i kod bilo kojih drugih međunarodnih pošiljaka, roba prolazi carinu te je za nju potrebno imati sve odgovarajuće dokumente. Broj prevezene robe iz godine u godinu raste, ove godine bilježi se povećanje prometa robe i pošte od 5% sa naznakama daljnjeg rasta.  Zračna luka Franjo Tuđman obavlja prosječno godišnje više od 90% zračnog cargo prometa u Hrvatskoj.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved