Zadar
Kalmeta...
19.5.2015. 14:03:26h
Zadar će postati olimpijski centar
Za sve projekte Zadar će pozvati zainteresirane investitore, čime bi, kako je rekao gradonačelnik Božidar Kalmeta, postao grad s olimpijskim centrom
Atos / flickr.com

Direktor športskog centra Višnjik Denis Karlović prezentirao je projekt Zadar grad sporta i sportskog turizma kojim bi Zadar postao olimpijski centar i odredište poznatih europskih klubova za sportske pripreme. Zadarsku dvoranu koristi svakodnevno 1100 ljudi. Istodobno, zatvoreni bazen svakodnevno koristi 670 ljudi. - Sad nam predstoji izgradnja trim-parka od 1600 metara, a namjeravamo na postojeća tri nogometna terena staviti umjetnu travu te urediti i postojeće terene za košarku i odbojku na pijesku. Predviđamo izgradnju olimpijskog bazena sa skakaonicom, a za bazen već imamo infrastrukturu. Tu je aqua park, a namjera je i izgradnja teniskog kampa - istaknuo je Denis Karlović.

Grad Zadar namjerava izgraditi i javnu garažu te hotel od 200 soba. Za sve projekte pozvat će zainteresirane investitore, čime bi Zadar, kako je rekao gradonačelnik Božidar Kalmeta, postao grad s olimpijskim centrom.

- Hotel je ključan za povećanje prihoda od turizma. Da imamo hotel, ne bismo imali slobodnih termina cijelo ljeto, ali i tijekom godine. Kilometar dalje napravili bismo nogometni kamp. Tu bi bilo sedam različitih terena raznih dimenzija za veliki i tri terena za mali nogomet. U planu je i atletski stadion sa devet staza i tribinama za 500 gledatelja, te naposljetku i centralni nogometni stadion za 12.500 gledatelja - rekao je direktor ŠRC-a Višnjik Denis Karlović podsjećajući da u Zadar avionima dolazi pola milijuna turista, a za manje od tri sata avionom se dolazi do gotovo svih europskih destinacija. S ovim sportskim projektima Zadar diže i sportsku i turističku ponudu.

Piše: Frane Šarić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved