Mininogomet
25.5.2015. 5:51:52h
Milijuni ljudi gledat će Euro u Hrvatskoj
Hrvatska će od 21. do 26. rujna 2015. godine biti domaćin Europskog mininogometnog prvenstva.
Ted & Dani Percival / flickr.com

Hrvatska će od 21. do 26. rujna 2015. godine biti domaćin Europskog mininogometnog prvenstva.
-
- Dio medija i javnosti zna da je Hrvatska u suradnji s Gradom Koprivnicom istaknula kandidaturu za Europsko prvenstvo nakon što je u Izraelu nastalo ratno stanje. Nažalost, to prvenstvo nismo dobili, ali nam se ukazala prilika za organizaciju ove godine nakon što je odustala Italija - rekao je Bruno Alpeza, predsjednik Hrvatskog mininogometnog saveza.

Možete li nam pojasniti što je to mininogomet?
- Mininogomet je sport za amatere, većina je naših igrača iz reprezentacije zaposlena, a kad odlazimo na velika natjecanja uzimaju godišnje odmore.

Mininogomet se igra na umjetnoj travi, golovi su široki 4 metra, a 6 igrača u polju igra sa loptom veličine 5. Hrvatski mininogometni savez osnovan je 2012. godine, no mininogometno prvenstvo zapravo je krenulo još 2004. godine kad je u Zagrebu osnovana prva liga koja se igrala na umjetnoj travi. Ta je tradicija održana do danas, a u Hrvatskoj trenutno imamo 16 gradova članova i između pet i devet tisuća igrača, ovisno o godini i broju gradova koju sudjeluju na prvenstvu.

Što očekujete od Mininogometnog prvenstva Europe?
- Treba naglasiti da će po prvi put na prvenstvu sudjelovati 32 reprezentacije u odnosu na dosadašnje 24, što je i nama kao organizatorima veliko priznanje. To je strateški događaj za hrvatski turizam jer se radi o posezoni.

Gdje će se održati prvenstvo?
- Teren će biti postavljen na glavnom parkingu koji se nalazi između resorta Maistre i samoga grada, s tribinama za više od dvije tisuće gledatelja. Sam stadion biti će u potpunosti montažni; umjetna trava najnovije generacije stiže iz Italije, postavit ćemo najkvalitetnije tribine, a plan je da oko samog stadiona bude što više dodatnih sadržaja kako bi gledatelji mogli imati sve nadohvat ruke.

Koliki će odjek ovaj sportski događaj imati u Europi i svijetu?
- TV prijenos ići će u u više od 25 europskih zemalja, a diljem svijeta slika iz Vrsara bit će dostupna putem live-stream prijenosa. Poučeni iskustvima iz predhodnih natjecanja, očekujemo nekoliko milijuna gledatelja diljem Europe. Također, svoj dolazak najavilo je nekoliko TV postaja iz Europe, prije svega češki Sport 1.

Hrvatska je najveći uspjeh ostvarila osvajanjem srebrne medalje u Grčkoj 2013. godine. Kakvi su ciljevi na ovom prvenstvu na kojem ćemo biti u ulozi domaćina?

- Hrvatska uvijek ide na najviše moguće postolje. Bili smo peti u Moldaviji, drugi u Grčkoj, i nažalost peti u Crnoj Gori, jer smo protiv Češke nesretno na penale izgubili praktički dobivenu utakmicu. Hrvatska je europska velesila u mininogometu, četvrta je na rang-ljestvici Europske mininigometne federacije. Nositelji smo i vjerujem da možemo daleko, minimalno do polufinala, a nadam se i da će nas brojna publika nositi u svim našim utakmicama - zaključio je Bruno Alpeza.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved