Predivna priroda, trčanje... užitak!
8.6.2015. 5:51:21h
Čudesne Plitvice u znaku maratona i otvorenja Ličke kuće
U nedjelju 7 lipnja starta 30. Plitvički maraton, i to u vrijeme dosad najbolje turističke sezone koja se bilježi u NP Plitvička jezera.
Dennis Jarvis / flickr.com

U nedjelju 7 lipnja starta 30. Plitvički maraton, i to u vrijeme dosad najbolje turističke sezone koja se bilježi u NP Plitvička jezera.

Ovaj maraton karakterizira jedinstveni spoj trčanja i fantastične prirode, koji je kroz niz godina postao jedan od reprezentativnih sportskih događaja u Hrvatskoj i šire. Po statistikama organizatora ovogodišnji jubilarni, 30. Plitvički maraton, do sada je okupio sa prijavama 2.500 sudionika, od kojih je utrci na 42,195 km više od 300 maratonaca iz 17 država, ali tu su i oni koji će startati na polumaratonu i utrci od 5 kilometara

Ogranizator, Atletski klub Maksimir odlučio je da će se startni brojevi početi dijeliti od subote u Sportskoj dvorani Mukinje i završit će u nedjelju, pola sata pred start utrke. Sudionici na maratonu i polumaratonu startat će u 10 sati, a trkači na 5 kilometara oko 10.15 sati.

Najbolje u maratonu, u muškoj i ženskoj konkurenciji, uz pokale i priznanja, očekuje novčana nagrada od 10 tisuća kuna, a polumaratonci i polumaratonke 2,5 tisuće kuna.

Iz godine u godinu sve je veći interes za tzv. Obiteljski maraton u kojem sudjeluju članovi iste obitelju u sve tri utrke, a ukupni plasman određivat će se zbrajanjem svih rezultata.

U sklopu Plitvičkog maratona, spajanjem ugodnog s korisnim upotpunit će i dugo očekivano otvorenje 'Ličke kuće', perjanice nacionalnog turizma, čija je obnova trajala tri godine i u čiju je obnovu utrošeno 5,7 milijuna kuna. Ono što će zasigurno ova dva događaja u NP Plitvička jezera upotpuniti je i podatak da će ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović označiti početak Plitvičkog maratona, dodijeliti nagrade najuspješnijima te imati čast da svečano otvori perjanicu nacionalnog ugostiteljskog objekta Ličke kuće.

Piše: Dražen Prša

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved