Rijeka
Hrvatska sve primamljiva za pripreme svih (osim za dio Hrvatskih športaša)
8.6.2015. 8:51:06h
Američki plivači odabrali Kantridu za završne pripreme pred SP: Phelps u srpnju dolazi u Rijeku?
Michael Phelps, najbolji plivač današnjice, mogao bi za nešto više od mjesec dana provesti tjedan dana u Rijeci i Opatiji ako vrhuška plivačkoga saveza SAD-a promijeni svoju odluku i omogući mu nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji
Marco Paköeningrat / flickr.com

Michael Phelps, najbolji plivač današnjice, mogao bi za nešto više od mjesec dana provesti tjedan dana u Rijeci i Opatiji ako vrhuška plivačkoga saveza SAD-a promijeni svoju odluku i omogući mu nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Michael Phelps, najbolji plivač današnjice, mogao bi za nešto više od mjesec dana provesti tjedan dana u Rijeci i Opatiji, koje je američka plivačka reprezentacija izabrala kao svoju bazu za završne pripreme uoči Svjetskoga prvenstva, domaćin kojega će od 2. do 10. kolovoza biti Kazan. Naravno, ako vrhuška plivačkoga saveza SAD-a promijeni svoju odluku i najboljem plivaču na svijetu ipak progleda kroz prste i omogući mu nastup na svjetskome prvenstvu. Da nije riječ o jednoj od novinarskih »patki« potvrđuje i plan priprema na internet stranici plivačkoga saveza SAD-a. Na kojoj jasno stoji: sastav američke reprezentacije bit će poznat 19. srpnja, dva dana kasnije zakazano je okupljanje reprezentativaca u Frankfurtu odakle se leti u Rijeku. Još samo da se Amerikanci malo smekšaju...

Ako se to ne dogodi, Michael Phelps će umjesto u Rijeku, a potom i Kazan, otputovati u San Antonio gdje će početkom kolovoza na nacionalnom prvenstvu najviše voditi borbu sa štopericom, a onda i s plivačima koji nisu osigurali svoje mjesto u avionu za Kazan.

  No, to se, ako je suditi po vodstvu Međunarodne plivačke federacije (FINA), ipak neće dogoditi. Izvršni direktor FINA-e Cornel Marculescu posljednjih mjeseci intenzivno radi na tome da Michael Phelps u Kazanu još jednom ispiše povijest. I ne samo on, i Rusi nikako ne žele odustati od Phelpsa. Čovjeka koji je u svojoj karijeri osvojio 18 zlatnih olimpijskih medalja, dva srebra i dvije bronce, koji je na olimpijskim igrama, svjetskim prvenstvima i Pan-Američkim igrama osvojio ukupno 77 medalja, od čega čak 61 zlatnu. Čovjek koji je čak 39 puta rušio svjetske rekorde. Nakon Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine objavio je prekid karijere, ali nije mogao bez plivanja. Vratio se nakon 20 mjeseci na Grand Prix miting u Mesi i izazvao euforiju. Kako li će tek biti ako dođe u Rijeku!

  No, vodstvo američkoga plivačkoga saveza ne želi tako olako prijeći preko rujanske noći u kojoj je Phelps završio u pritvoru u Baltimoreu zbog prebrze vožnje u alkoholiziranom stanju zbog čega je uvjetno kažnjen i upućen na liječenje od alkohola. Iza njega je šestomjesečna suspenzija i povratak u Charlotteu u kojem nije baš zablistao. No, ne odustaje od svojega glavnog cilja, Olimpijskih igara u Rio de Janeiru iduće godine. I ne smije odustati. Pogotovo kada vidi kakvu podršku uživa. Ne samo onu Cornela Marculescua, već i svih žitelja Rijeke i Opatije koji čvrsto drže palčeve da Amerikanci popuste i Phelps dobije novu priliku i zapliva u Kazanu. I, naravno, 22. srpnja dođe u Rijeku.

  Dolazak američke plivačke reprezentacije, član koje je i jedan od najvećih Phelpsovih rivala, Ryan Lochte, itekako je veliko priznanje i čast za Rijeku i Opatiju, kojima će to poslužiti kao itekako vrijedna turistička promidžba, ali i za bazene Kantrida, koji su u svijetu vodenih sportova prepoznati kao mjesto što pruža odlične uvjete za hvatanje zaleta za velika natjecanja i osvajanje medalja.

Piše: Ivana Vaupotić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved