Koja volja!
9.6.2015. 5:46:42h
Avanturistička utrka: Sinjani od čelika
Više od pet stotina sudionika svih dobnih skupina sudjelovalo je u avanturističkim utrkama koje je na području grada Sinja i Cetinske krajine organizirao Klub “Cetina Adventure”.
U.S. Army / flickr.com

Više od pet stotina sudionika svih dobnih skupina sudjelovalo je u avanturističkim utrkama koje je na području grada Sinja i Cetinske krajine organizirao Klub “Cetina Adventure”. Na 130 kilometara dugoj stazi, najdužoj te vrste u Hrvatskoj, između 12 timova, od kojih devet iz Hrvatske, dva iz Slovenije i jednim timom iz BiH, slavili su Sinjani Ivan Grčić i Vedran Ugrin.

Oni su nakon 8 sati i 42 minute prvi prešli ciljnu crtu nakon što su brdskim trčanjem prevalili trideset kilometara, veslali 21 kilometar i potom brdskim biciklizmom prešli gotovo 80 kilometara.

- Petim izdanjem Cetina Adventure Race izuzetno smo zadovoljni. Utakmica je bila vrhunska i to nam daje za pravo da već sada najavljujemo kako će dogodine biti puno više inozemnih natjecatelja - kaže Petar Mandac, dopredsjednik Kluba “Cetina Adventure” i direktor utrke.

- Prošle godine osvojili smo četvrto mjesto. Bolje smo se pripremili, a i domaći teren je prednost, ali pobijedili smo zasluženo - kaže Vedran Ugrin.

- U posljednje vrijeme ekstremni sportovi i visoki adrenalin preporučuju se kao odličan način rekreacije i kvalitetnog provođenja godišnjih odmora. Zahvaljujući raznolikim, lijepim i nadasve djevičanski očuvanim prirodnim vrijednostima Sinj i Cetinska krajina uspješno grade poziciju pustolovne i sportske destinacije. Zato će upravo organiziranje ovakvih natjecanja, pogotovo međunarodnog karaktera, pridonijeti daljnjem razvoju pustolovnog turizma u našem kraju - kaže Jelena Bilić, diretorica TZ grada Sinja.

U utrci Gradski izazov sudjelovalo je preko 400 urbanih pustolova u kategorijama djece, žena i muškaraca.

Piše Toni Paštar
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved