Novalja
Novo u ponudi
9.6.2015. 5:55:03h
Igrom svečano otvoreni tenis tereni u Novalji
U subotu 6. lipnja svečano su otvoreni teniski tereni u Novalji čime je počeo program povodom obilježavanja Antonje, dana Grada Novalje.
objava za medije

U subotu 6. lipnja svečano su otvoreni teniski tereni u Novalji čime je počeo program povodom obilježavanja Antonje, dana Grada Novalje.

Ovogodišnja Antonja, praznik Grada Novalje u kojem podjednako uživaju kako domaći tako i turisti, započela je u sportskom duhu. Tako su na Stadionu Cissa, u subotu u dopodnevnim satima svečano otvoreni teniski tereni u Novalji.  Prave ljetne temperature i sunce nisu omeli brojne uzvanike, građane, članove kluba i rekreativce, ali i vikendaše i turiste da poprate ovo za Novalju značajno događanje. Svima njima od sada su na raspolaganju četiri tenis terena na zemljanoj podlozi, okružena zelenim raslinjem i mirisom mora. Otvorenje tenis terena upriličeno je na najbolji mogući način – igrom dva člana kluba seniorske kategorije, Voje Tomića i Žarka Dabe.
Riječ je o projektu koju je stasao više godina i sada je, uoči same turističke sezone, uspješno  okončan.  Ukupna investicija iznosila je preko pola milijuna kuna, od čega je Grad osigurao 230.000 kuna.
Prema riječima gradonačelnika Ante Daba tereni su tu da  djeci i mladima omoguće kvalitetno bavljenje sportom i potaknu njihov razvoj i ujedno omoguće rekreaciju, a samim time i  kvalitetu življenja domaćeg stanovništva. Dodatnu vrijednost pružaju kao turistički sadržaj namijenjen gostima i to pogotovo onima van glavne sezone, obogaćujući time i vansezonsku ponudu.
Na svečanom otvorenju podijeljene su i zahvalnice tvrtkama donatorima koji su svojim sredstvima omogućili da ovi prekrasni tenis tereni ugledaju svjetlo dana, a zahvaljeno je i marljivim rukama volontera koji su pomogli svojim radom. U prilog tome da je Novalja ozbiljno shvatila ulogu novih tenis terena, ide i informacija da Teniski Klub Novalja 15.lipnja pokreće školu tenisa koja će trajati dva mjeseca, za koju je do sada prijavljeno preko 70 djece osnovnoškolskog uzrasta. Time je izuzetno zadovoljan predsjednik Teniskog Kluba Jurica Palčić koji je u svom govoru na svečanom otvorenju istaknuo značajnu ulogu Grada, uz pokrovitelje i volontere, koji su prepoznali važnost sporta u zdravom razvoju djece i mladih.
Isti dan, u 20:30h u Pastoralnom centru Župe Novalja kao dio proslave Antonje, Glazbena škola Mirković održala je koncert svome gradu, dok su u nedjelju sportska događanja nastavljena „Kupom sv. Antona“ u udičarenju, podvodnom ribolovu i parangalu. Bogat program obilježavanja Antonje se nastavlja, a od sportskih događanja još nas očekuje Biciklijada u utorak 9.lipnja. A da Novaljci podržavaju i vole tenis potvrđuje i tradicionalni teniski turnir „Antonja 2015“ koji će se održati  od 19. do 22. lipnja na Stadionu Cissa.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved