Zadar
Projekt se sastoji od 7 faza
3.7.2015. 9:58:57h
Zadarska Županija kreće u izradu integriranog projekta biciklističke destinacije
Turistička zajednica Zadarske županije pokrenula je projekt izrade biciklističke destinacije koji bi trebao svjetlo dana ugledati sredinom 2016. godine.
Richard Masoner / Cyclelicious / flickr.com

Projekt se sastoji od ukupno 7 faza u kojima su obuhvaćene razne aktivnosti od analize same destinacije u turističkom i ciklo-turističkom smislu, potencijala za ciklo-turizam u geografskom i klimatskom smislu, trasiranja, kategorizacije i klasifikacije biciklističkih staza i ruta pa do izrade vizualnog identiteta, labelinga, edukacije lokalnih subjekata i promocije na ciljanim ciklo-turističkim tržištima.

Ovaj projekt jedinstven je u Hrvatskoj jer pristupa kompleksnom i zahtjevnom tržištu ciklo-turista  integrirajući lokalne prednosti i potencijale ciklo-turizma u skladu sa svjetskim trendovima u ovoj industriji i a u skladu je sa Strategijom razvoja turizma RH za razdoblje 2014-2020 godine i Glavnim planom razvoja turizma Zadarske županije.

"Projekt koji smo započeli, nadogradnja je i nastavak napora koje su lokalne turističke zajednice napravile proteklih godina unutar svojih destinacija i koje bi ovim projektom trebale dobiti novo svjetlo, unificiranost i prepoznatljivost u krugu zaljubljenika u ciklo-turizam. Zadarska županija je gotovo bez konkurencije u Hrvatskoj i široj okolici po potencijalima za ciklo-turizam i očekujemo kroz 3-5 godina da gosti na biciklima budu jedni od nositelja turizma u pred i post sezoni" - kazala je Mihaela Kadija, direktorica turističke zajednice Zadarske županije.

Zadarska županija svojim resursima i potencijalom područja za razvoj ciklo-turizma, posebice prostora Vranskog jezera, Podvelebitskog područja, Ravnih kotara i ličko-pounskog dijela županije, predstavlja ozbiljnu konkurenciju na tržištu. Stoga je, kako bi se osigurala jedinstvena standardizacija te marketinški pristup, Turistička zajednica županije preuzela brigu o ovom projektu uz podršku lokalnih turističkih zajednica županije.

Uz program rada TZŽZ te strategiju razvoja turizma RH, ovaj program uporište ima i u Glavnom planu razvoja turizma Zadarske županije 2013.-2023. koji definira CIKLO-TURIZAM kao „trend koji se već dvadesetak godina snažno udomaćio u središnjoj i zapadnoj Europi u posljednjim godinama se prenosi i u Hrvatsku, posebice u njezin kontinentalni dio.''

Zadarska županija sastavljena i od kontinentalnog dijela koji čini ličko-pounski razvojna cjelina, ali i bukovački i ravnokotarski dio, uz nezanemarivanje otoka, posjeduje iznimne komparativne prednosti za razvoj navedenog oblika turizma".

Projekt razvoja ciklo-turizma u Zadarskoj županiji namijenjen je revitalizaciji i stavljanju u funkciju velikog broja šumskih, požarnih, poljskih puteva, te lokalnih cesta van turistički orijentiranih naselja uz more. Štoviše, posebna će se pozornost pridati prostoru županije s velikim razvojnim potencijalom ruralnog turizma kao podrška, odnosno nadopunjavajući program ciklo-turizma.

Cijeli projekt razvoja ciklo-turističke destinacije donijet će značajan promet gospodarstvenicima (ugostiteljima, pružateljima drugih usluga) kao i kulturnim ustanovama i objektima, te tako dati značajan gospodarski uzlet i priliku, a posebno turistički nerazvijenim dijelovima Zadarske županije. No, neosporan je značaj, ne samo projekta, već i cijelog segmenta biciklizma na turističkom tržištu jer se radi o izrazito popularnom trendu koji donosi prednosti za cijeli turistički sektor na destinaciji.

Cjelokupan projekt brendiranja županije kao destinacije ciklo-turizma dugoročan je projekt koji predviđa 2015. i 2016. godinu kao startne godine u razvoju brenda.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved