Inter cars
13.7.2015. 9:31:59h
Više od 130 prijavljenih na 2. izdanju utrke Inter cars Učka 2015
Rekordna 134 natjecatelja jurit će legendarnom brdskom stazom na 2. izdanju utrke Inter cars Učka 2015. istaknuto je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji, održanoj u caffe baru Vološćica, na kojoj su sudjelovali Igor Puž predsjednik AK Opatija motorsport, Fernando Kirigin, predsjednik Sportskog saveza grada Opatije i zamjenik gradonačelnika te Branko Marohnić predstavnik tvrtke Inter cars, generalnog pokrovitelja utrke.
Tom Reynolds / flickr.com

Rekordna 134 natjecatelja jurit će legendarnom brdskom stazom na 2. izdanju utrke Inter cars Učka 2015. istaknuto je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji, održanoj u caffe baru Vološćica, na kojoj su sudjelovali Igor Puž predsjednik AK Opatija motorsport, Fernando Kirigin, predsjednik Sportskog saveza grada Opatije i zamjenik gradonačelnika te Branko Marohnić predstavnik tvrtke Inter cars, generalnog pokrovitelja utrke.

Natjecanje, na stazi duljine 3000 metara s osam šikana, održat će se 12. srpnja na legendarnoj brdskoj stazi na Učki, a dan ranije (11. srpnja) u vremenu od 16 do 19 sati zakazan je tehnički prijem u samom centru. U nedjelju, 12. srpnja. u 9 sati starta trening, a potom i tri bodovne vožnje.

"Prije svega zahvaljujem se svim natjecateljima i sponzorima koji su prepoznali značaj ove utrke. Ovako velik broj prijava, od kojih je 60 iz Italije te 15 iz Slovenije, pokazuje veliki interes za disciplinu Formula Driver, ali i svojevrsna su potvrda da smo prošlogodišnju utrku organizirali odlično. Uz iznimnu suradnju s tvrtkom Inter cars, po kojoj i utrka nosi ime, ove godine pridružila nam se tvrtka Auro domus, a službeno vozilo natjecanja je Mercedes, koji smo osigurali s auto kućom Šop iz Matulja, Također, htio bih se posebno zahvaliti i ostalim sponzorima koji su nas podržali, a u današnje vrijeme imati ovoliki broj respektabilnih sponzora veliki je uspjeh što nas posebno raduje jer su prepoznali značaj ove utrke", napomenuo je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport čiji članovi organiziraju utrku u suradnji s AK Učka sport iz Matulja.

Organizatori su pozvali sve ljubitelje oktanskog šušura da ovu nedjelju provedu na Učki. Ulaz na manifestaciju je slobodan, a promet preko Učke se zatvara u 8 sati ujutro, dok je obilazni pravac preko tunela Učke.

- Utrka će se bodovati za Prvenstvo auto i karting lige Zapad, a dio vozača će nastupiti promotivnom revijalnom natjecanju pod nazivom ‘Nagrada Auro domus’. Također, ove godine uveli smo i neke novosti namijenjene publici. Naime, osim nagradnih vožnji s profesionalnim rally vozačima, u suradnji s tvrtkom Inter cars pripremili smo kolo sreće s bogatim nagradama, a sreća će se moći iskušati na njihovom štandu. Za najbrže vozače smo pripremili zlatne pločice koje sponzorira tvrtka Auro domus, dodao je Puž.

I ove godine tvrtka Inter cars generalni je pokrovitelj utrke, dok su značaj ove manifestacije velikodušno podržale tvrtke Auro domus i Mercedes Šop.

"Spoznaja da smo ponovno sponzori čini me još zadovoljnijim. Drago mi je što smo dali doprinos razvoju turizma Opatije kao i cijelog kraja. Nadamo se da ćemo i druge godine doprinijeti utrci", istaknuo je Branko Marohnić, predstavnik tvrtke Inter cars.

"Siguran sam da ćemo ove godine imati još kvalitetniji spektakl obzirom da se lani utrka pokazala kao pun pogodak, a organizatori su napravili odličan posao. Prema mojim informacijama dio natjecatelja je već stigao u Opatiju, a uzevši u obzir činjenicu da 60 posada dolazi iz Italije te 15 iz Slovenije ova utrka direktno pridonosi i opatijskom turizmu. Ovi putem pozivam sve građane Opatije i okolice da nam se pridruže ove nedjelje na Učki", napomenuo je Fernando Kirigin. .

Sponzori i pokrovitelji utrke su Inter cars, Auro domus, Mercedes Šop, Grad Opatija, Općina Matulji, Experience shop, IP studio, Automatic servis, Puž auto racing, Came, ARK Mihelić, EM Soft sistemi, Sekundar usluge, Medris, Klemm i Amplus pictus digital print, a medijski pokrivaju Novi list i PodUckun.net.

Zbog održavanja utrke, u nedjelju, 12. srpnja 2015. godine od 8:00 do 19:00 za sav javni promet biti će zatvorena županijska cesta (Ž 5047) od Veprinca (Tumpići) do bivšeg odmarališta INA.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved