DRUŽENJE BICIKLISTA
14.7.2015. 7:26:15h
Biciklirali Baranjom, usput se okrijepili s "kruha masti i paprike"
Udruga za rekreativni biciklizam Kotrljaneri u nedjelju je priredila biciklističko druženje koje je, osim vožnje biciklima, ponudilo i dobru zabavu, uz poznati slavonski zalogaj “kruha masti i paprike”.
Daniel Dobrosavljević / glas-slavonije.hr

Udruga za rekreativni biciklizam Kotrljaneri u nedjelju je priredila biciklističko druženje koje je, osim vožnje biciklima, ponudilo i dobru zabavu, uz poznati slavonski zalogaj “kruha masti i paprike”.

Kako nam je rekao Darko Marschhauser, tradicionalna športsko-rekreativna priredba “Biciklistički doručak” okupila je bicikliste rekreativce iz triju slavonskih županija. Zajedno su biciklirali Vinkovčani, Brođani, Miholjčani, Osječani i Valpovčani. Polazna je točka bila na lijevoj obali rijeke Drave, kod katakombi. Biciklisti su vozili otprilike 90 kilometara po baranjskim cestama. U vožnju je bio uključen i jedan ekstremni uspon, baranjski “Garmisch”, do poznatog Beljskog vidikovca, gdje je za sve sudionike organiziran doručak. Taj je uspon među biciklistima dobio kolokvijalno ime prema glasovitom skijaškom spustu Garmisch-Partenkirchen u južnoj Njemačkoj. Na najstrmijem je dijelu nagnut čak 24 posto.
Potom je uslijedio pravi slavonski (i baranjski) doručak “kruha masti i paprike”. Prigodom povratka svi su sudionici bili počašćeni kavom u kafiću “Canimeč” u Čemincu, koji je tradicionalno mjesto okupljanja za okrjepu biciklista u vožnji po Baranji. Ovakve priredbe, osim druženja i promicanja biciklizma kao zdrave rekreacije, predstvljaju ljepote Slavonije i Baranje kao i velike potencijale za razvoj biciklističkog turizma. Kako saznajemo od Darka Marschhausera iz URB-a Kotrljaneri, idući biciklistički doručak u Baranji najavljen je za kraj kolovoza.

Piše: D.Celing.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved