Donji Miholjac
Kad se hoće...
17.7.2015. 8:22:18h
Od biciklizma preko turizma pa do oživljavanja privrede
Članovi BK-a Maraton team bave se i trekingom, pustolovnim utrkama, polumaratonima,
/ glas-slavonije.hr

Da je biciklizam sve popularnija vrsta rekreacije, sporta i provođenja slobodnog vremena potvrđuje i donjomiholjački Biciklistički klub Maraton team, koji ne samo da bilježi sve bolje rezultate i stalan porast broja članova, već je za potrebe upravo započetog Backyard art festivala u Donjem Miholjcu pomogao sagraditi novu specijalnu Pump stazu za bicikliste u Velikom parku.

Staza će obogatiti sadržaj festivala vrlo atraktivnom sportskom manifestacijom - natjecanjem u dual crossu, u kojem će sudjelovati profesionalci, ali i rekreativci u zasebnim kategorijama. Ova će staza sigurno trajnije obogatiti rekreacijske i natjecateljske sadržaje u gradu, naročito mladih, kojima je omiljeno okupljalište Veliki park nadohvat ruke.
Od čelnog čovjeka ovog kluba Siniše Crnčana doznajemo da je BK Maraton team osnovan 2008. godine nakon dobro organizirane, najduže do tada, biciklijade Tour de Slavonija, na kojoj je u dužini od 120 kilometara sudjelovalo više od 70 biciklista iz Donjeg Miholjca, Valpova, Belišća, Osijeka, Našica, Orahovice i Slatine.
- Recimo da je biciklijada održana u pet navrata (2008. – 2013.) te je povezivala i druga mjesta, kao što su Bizovac, Osijek, a moramo istaknuti vrlo značajnu potporu gradonačelnika Našica Krešimira Žagara u organizaciji, koji se osobno angažirao da biciklijada uspije, a i sam je ljubitelj biciklizma i rekreativne vožnje biciklom. U sedam godina djelovanja klub je imao i zapažene rezultate. BK Maraton team bio je dvostruki Prvak lige 2010. i 2011. u kojoj se natječe 15-ak klubova iz Slavonije, ali i klubovi iz ostalog dijela Hrvatske, te susjednih zemalja - BiH, Srbije i Mađarske. Od pojedinačnih rezultata u ukupnom poretku izdvojio bih rezultate Tomislava Nemeta (2012.) te Ivice Kerepa (2011.), koji su bili prvaci lige u svojim kategorijama - kaže Crnčan, koji je i sam nositelj ove titule iz 2010. godine.
Veliku pozornost Klub pridaje poticanju mladih na bavljenje bicklizmom. Najmlađi članovi u kadetskoj konkurenciji, Andrija Premec i Dorina Crnčan, pri samom su vrhu svojih natjecateljskih kategorija. Zanimljivo je da se, osim biciklizma, članovi BK-a Maraton team bave i drugim sportovima koji su vezani uz prirodu: trekingom (planinsko trčanje s orijentacijom), pustolovnim utrkama te polumaratonima, a član kluba Vedran Rožić dvije godine zaredom odradio je jednu od najtežih disciplina: 100 milja Istre pretrčavši 172 kilometra i svladavši više od 7000 metara visinske razlike u vremenu od 37 sati i 23 minute.
- Klub je i zahvaljujući našem sponzoru, tvrtki Europlast iz Donjeg Miholjca, vrlo aktivan. Tako je ove godine pokrenuo grupu “Trčanjem do zdravlja” namijenjenu isključivo početnicima, kako bi svoju povremenu rekreaciju podigli na višu razinu. Savjetujemo ih kako trenirati, koja je adekvatna oprema potrebna za trčanje te kako prehrana utječe na performanse trkača, odnosno kako se pravilno hraniti - kaže Crnčan.

Piše: Lidija Aničić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved