Šport i rekreacija
20.4.2017. 7:57:40h
BOGATA SPORTSKA SEZONA NA KRKU
Travanj i svibanj na Krku nude niz sportskih i zabavnih događanja što je idealan uvod u novu ljetnu sezonu na „zlatnom otoku“
objava za medije

Zahvaljujući zemljopisnoj raznolikosti i blagoj mediteranskoj klimi te sve boljoj i raznovrsnijoj turističkoj ponudi otok Krk postao je  jedna od omiljena destinacija biciklista – profesionalaca i rekreativaca. Većinu pješačkih staza na otoku Krku moguće je koristiti i kao biciklističke, pa tako otok nudi nebrojene biciklističke staze uz obalu i po unutrašnjosti.
Stoga nije niti čudo da je Krk nezaobilazna dionica etapne brdsko-biciklističke utrke 4Islands MTB stage race koja se ove godine održava  od 19. do 22. travnja. U četiri dana sudionici utrke napravit će oko 270 km i popesti se ukupno oko 5.000 metara te proći kroz najljepše lokacije na otoku Krku, Rabu, Cresu i Lošinju. Tijekom utrke na “4 Islands MTB stage race 2017” organizacijska i logistička infrastruktura smještena je u dvije baze, polazne točke za aktivnosti tijekom utrke, a na Krku je to Baška.  4Islands MTB stage race jedina je utrka na svijetu koja se održava četiri uzastopna dana na četiri različita otoka. Utrka je prošle godine okupila 420 natjecatelja iz raznih zemalja svijeta, dok se na ovogodišnjem izdanju utrke očekuje 600 sudionika.

Osim biciklista, Baška će u travnju,  vikend iza Uskrsa (21. – 23. travnja) ugostiti i sve ljubitelje cijeća, prirode i starih običaja na Festivalu Baška rožica - Festival cvijeća & domaćih proizvoda. Festival je to cvijeća koji će okupiti proizvođače rožica s vlastitom proizvodnjom koji će posjetiteljima ponuditi široki asortiman sadnica cvijeća u cilju poticanja i širenja znanja i svijesti o hortikulturalnom uređenju okućnica, balkona i vrtova. Tijekom tri dana festivala posjetitelje očekuje niz radionica, predavanja, izložbi i zabavnih sadržaja za sve uzraste, a ljubitelje outdoor aktivnosti zasigurno će privući planinarski pohod „Od bašćanske Palade do Vele Luke“. Festival se održava u parku između hotela Corinthia i Atrium Residence Baška te već treću godinu za redom okuplja lokalnu zajednicu koja udruženim snagama doprinosi razvoju društveno-kulturne autentičnosti destinacije.

Svibanj na Krk dovodi još jedno interesantno sportsko događanje - Krk Bike Story 2017. Ova tradicionalna trodnevna biciklistička manifestacija uz vođene biciklističke ture objedinjuje gastronomsku ponudu i zabavu. Trodnevna avantura započinje u petak 19. svibnja okupljanjem u hotelu Valamar Koralj Romantic iz kojeg kreće prva vođena tura. Organizatori (Turistička zajednica Grada Krka, Hotel Valamar Koralj, Kampovi Krk i Ježevac, Hoteli Krk, Promotiv Travel Outdoor) i ove godine garantiraju odličan provod na dva kotača – od treasure bike hunta, do trekking bike ture dužine 33 kilometara. U pauzama između sportskih aktivnosti svi će sudionici uživati u degustacijama krčkih domaćih proizvoda i specijalteta poput pršuta, maslinova ulja, kruha,sira i nezaobilazne vrbničke žlahtine. Događanje je to namijenjeno prvenstveno rekreativcima, a nudi i sadržaje za djecu.

Sportska i zabavna događanja u predsezoni na Krku tek su uvod u nadolazeću bogatu ljetnu sezonu.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved