Poreč, Rabac
Sve više biciklizma
20.4.2017. 14:38:37h
POREČ I RABAC POTVRĐUJU STATUS BICIKLISTIČKIH SREDIŠTA ISTRE
U suradnji s Istriabikeom, Valamar nudi nezaboravan tjedan treninga i zabave za sve željne vožnje na dva kotača.
Leonard Gee / flickr.com

Već tradicionalno, proljeće u Poreču u znaku je biciklizma, profesionalnog, kao i rekreativnog. Jedan od najmasovnijih i medijski najatraktivnijih događaja svakako je svjetski poznata etapna utrka Tour of Croatia koja se ove godine vozi od 18. do 23 travnja, a 22. travnja dolazi u Poreč.

Ova atraktivna utrka kroz cijeli teritorij Hrvatske jedan je od najznačajnijih sportskih događaja u Hrvatskoj jer, uz natjecateljsku komponentu, predstavlja i jedinstven turistički proizvod koji na iznimno zanimljiv način promovira  prirodne ljepote i baštinu naše zemlje. Utrka će se gledati u 177 zemalja svijeta, a izravno će je prenositi milijunskom gledateljstvu Eurosporta i Eurosporta Asia te HRT-a. Za ovu godinu organizatori najavljuju još zahtjevniju utrku koja će na trasi dužoj od 1000 kilometara ugostiti više od 20 timova, među kojima i one iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI) pa se tako i očekuje nastup  i jedne od najvećih biciklističkih zvijezda današnjice – Vincenza Nibalija (Bahrain Merida Pro Cycling Team) kojemu je ovo važna utrka  u smislu završnih priprema za Giro d'Italia.Tour of Croatia i ove godine kreće iz Osijeka, dok u Poreču, ispred hotela Valamar Riviera, starta pretposljednja, peta etapa čiji je cilj na Učki.

Paralelno s atraktivnim Tour of Croatia, Poreč očekuje i biciklistički kamp SPORTaktiv, koji se po treći puta organizira na moru, u blagoj mediteranskoj klimi, i to od 20.  do 23. travnja. Kamp organizira Valamar Rivijera u suradnji s magazinom SPORTaktiv u hotelu Valamar Crystal 4* u Poreču, a sudionicima nudi zabavu i učenje tijekom sva četiri dana održavanja. Pored niza stručnih savjeta o biciklizmu, sudionici će odraditi i tri stručno vođene biciklističke ture od 80 i 120 kilometara s umjerenim visinskim razlikama. Cijeli program odvija se pod stručnim vodstvom Barbare Tesar, profesionalne austrijske triatlonke, koja je zadužena i za organizaciju trening kampova u okolici Poreča.  U suradnji s Istriabikeom, Valamar nudi nezaboravan tjedan treninga i zabave za sve željne vožnje na dva kotača. Osim upoznavanja i treninga na prekrasnim biciklističkim stazama po Istri, Barbara će odati i tajne top sportaša kao i pružiti dodatne treninge za triatlonce, ili one koji to tek žele postati: trkačke treninge i plivanje u grijanom 25-metarskom bazenu.

Par dana kasnije, biciklistički entuzijasti sele se na drugu stranu istarskog poluotoka, u Rabac, gdje se  u hotelu Valamar Sanfior 28. travnja održava Hrvatski biciklistički forum, prvi biciklistički forum na kojem je glavna tema "Biciklizam u Hrvatskoj“. Glavni cilj foruma je predstaviti Hrvatsku kao destinaciju biciklističkog turizma sa svim njegovim aspektima, a sudjelovat će putopisci, novinari orijentirani na trekking, brdski  ili e-biciklizam te mnogi bloggeri iz država njemačkog govornog područja. 

Zbog klime, položaja, konfiguracije terena i odlične infrastrukture u koju se posljednjih godina dosta ulagalo, Istru s pravom možemo nazvati središtem outdoor i aktivnog turizma, a kao takvu je i prepoznaju brojni sportski profesionalci i rekreativci diljem svijeta.

Valamar Riviera od samih početaka strateški razvija svoje destinacije koristeći svoje resurse i njihov puni potencijal kako bi gostima ponudila upravo ono što traže te je po tome i prepoznata kao predvodnik razvoja sportskih ponuda, uključujući i cikloturizam. Jedna od takvih lokacija je Rabac, s velikim potencijalom da postane sportsko turističko središte ovog dijela Istre, osobito nakon skorašnjeg otvorenja  Valamar Girandella Resorta 4*/5*, koji će svojim novim sadržajima i ponudom zasigurno privući sportaše i rekreativce, uključujući i biciklistički centar – Bike Center Rabac, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Inače, u  portfelju Valamar Riviere nalazi se i sedam specijaliziranih bike hotela koji nude najviše standarde usluga biciklističkim gostima sistematizirana, a upravo je biciklizam fokus destinacijske strategije Valamara, zbog čega je i pokrenut  brend Valamar Loves Bike.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved