Slavonski Brod
Razgovor sa TZ Slavonski Brod
29.6.2015. 19:10:53h
TZ Slavonski Brod - Naše turiste najviše privlači kulturni turizam (tvrđava Brod) te vjerski turizam
Grad Slavonski Brod na ŠRC Poloj ima jednu od najljepših riječnih plaža u kontinentalnoj Hrvatskoj
TZ Slavonski Brod

Kako bi dodatno promovirali Hrvatski turizam u svim kutcima Lijepe naše proveli smo manju anketu među svim turističkim zajednicama u Hrvatskoj.

Zahvaljujemo na svim odgovorima koje smo do sada zaprimili.

TZ Slavonski Brod

Dobro došli u Slavonski Brod

- Koje općine i naselja pokriva vaša turistička zajednica?
Brodsko-posavska županija pokriva općine (i pripadajuća naselja): Bebrina, Brodski Stupnik,  Bukovlje, Cernik, Davor, Donji Andrijevci, Dragalić, Garčin, Gornja Vrba, Gornji Bogićevci, Gundinci, Klakar, Nova Kapela, Općina Okučani, Oprisavci, Oriovac, Podcrkavlje, Rešetari, Sibinj, Sikirevci, Slavonski Šamac, Stara Gradiška, Staro Petrovo Selo, Velika Kopanica, Vrbje, Vrpolje

- S koliko registriranih kreveta u privatnom smještaju (apartmanima, sobama), hotelima i kampovima raspolaže turistička zajednica?
U Turističkoj zajednici grada Slavonskog Broda, evidentiran je broj od 587 kreveta.

- Nalazi li se na području vaše turističke zajednice hostel?
Na području grada Slavonskog Broda nalazi se jedan hostel, hostel „Levicki.

- Smatrate li da vaša turistička zajednica raspolaže s dovoljno turističkih kapaciteta i objekata zanimljivih turistima?
Smatramo kako Tursitička zajednica grada Slavonskog Broda raspolaže s dovoljno turističkih kapaciteta i objekata zanimljivih turistima.

- Jeste li zadovoljni prošlogodišnjom turističkom sezonom i gdje vidite najveću mogućnost rasta u budućnosti?
Turistička zajednica grada Slavonskog Broda zadovoljna je prošlogodišnjom turističkom sezonom, a najveću mogućnost rasta u budućnosti vidimo u realizaciji kampa na ŠRC „Poloj“ i izgradnji motela „Marosnija Jug“ na sjevernoj veznoj cesti, gradskoj obilaznici.

Franjevački samostan, Slavonski Brod

- Otkuda dolazi većina turista koji posjećuju vašu turističku zajednicu i što ih po vašem mišljenju privlači?
Većina turista koji posjećuju Slavonski Brodu su redom turisti iz Njemačke, Slovenije, Austrije i Italije. Ono što ih najviše privlači je kulturni turizam (tvrđava Brod) te vjerski turizam (franjevački samostan u Slavonskom Brodu, crkva Presvetog trojstva, Crkve Gospe Brze Pomoći).

- U kojim specifičnim turističkim nišama, stranim ili domaćim tržištima prepoznajete najveći potencijal za budući rast? Koje konkretne korake provodite u tom smjeru?
Najveći potencijal za budući rast vidimo u daljnjem razvoju vjerskog turizma i tranzitnog turizma jer grad Slavonski Brod je školski primjer tranzitnog grada. Vezano za konkretne korakeu smislu tranzitnog turizma, ulaže se u obnovu već spomenutog motela Marsonija Jug i izgradnju kampa na ŠRC Poloj.

- Koje kapitalne turističke projekte očekujte ili planirate u narednom razdoblju?
U nadolazećem razdoblju u gradu Slavonskom Brodu je planirana izgradnja još tri smještajna objekta; dva hotela i motel; izgradnja kampa na ŠRC Poloj.

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

- Kako namjeravate produžiti sezonu ili smatrate da to nije moguće?
Osnivanjem PPS destinacije „Moja lijepa Slavonija kraj Save“ u koju su uključene dvije županije, Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska, tri grada Slavonski Brod, Nova Gradiška i Županja, općine koje imaju, ali i one koje nemaju u svojem sastavu Turističke zajednice odlučilo se produljiti sezonu u ovom kontinentalnom dijelu Republike Hrvatske, kao i iskoristiti turiste kroz cijelu godinu, odnosno i prije i poslije sezone. Slavonija svakako ima potencijal za privlačenje turista, stoga će osnivanje PPS kluba samo dodatno pomoći u tome i obogatiti područje ove PPS destinacije s brojnim sadržajima i događanjima zanimljivima turistima.

- Što su, po Vama, najjači turistički aduti vaše turističke zajednice?
Tursitiči aduti Tursitičke zajednice grada Slavonskog broda leže u poticanju i promicanju kontinentalnog turizma 365 dana u godini i to upravo kroz PPS destinaciju „Moja lijepa Slavonija kraj Save“.

- Koliki je proračun turističke zajednice i na što se prvenstveno troši?
Proračun Turističke zajednice grada Slavonskog Broda je prvenstveno usmjeren na promociju grada Slavonskog broda.

- Što biste turistima koji prvi put stižu preporučili za pogledati, posjetiti ili zabaviti se te koje biste sportske sadržaje izdvojili?
Turistima koji prvi put dolaze u Slavonski brod bi svakako preporučili posjet tvrđavi Brod i njezinim sadržajima: galerija Ružić, prvi na svijetu Muzej tambure, posjet kazamatima u Ulici obrta, posjet franjevaćkom samostanu, posjet najvećoj 3D slici na malom gradskom kupalištu. Od sportskih sadržaja svakako bismo predložili vožnju kajak kanuima, igranje tenisa na tenskim terenima u centru grada, posjet velikom muralu Marija Mandžukića i Ivice Olića na NK Marsonija u Slavonskom Brodu, odlazak na gradske bazene Slavonski Brod.

- Da ste vi turist u na odmoru u vašoj turističkoj zajednici, a vani nekoliko dana pada kiša, što biste radili?
Svakako bismo preporučili odlazak na gradske bazene Slavonski Brod, koji osim otvorenih bazena nude veličanstven sklop unutarnjih bazena, teretanu, saunu i niz sportskih sadržaja. Također bismo preporučili obilazak galerija, odlazak u kino.

plaža na Savi, Slavonski Brod

- Hrvatski turizam prvenstveno je poznat po plažama i obali. Možete li izdvojiti svoju turističku zajednicu iz tog profila i po čemu?
Grad Slavonski Brod na ŠRC Poloj ima jednu od najljepših riječnih plaža u kontinentalnoj Hrvatskoj, a 2014. ista ta plaža dobila je nagradu Hrvatske turističke zajednice.

Tanja Petrović, spec.oec.

Piše: Domagoj Skledar

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved