Imotski
Razgovor sa TZ Imotski
5.7.2015. 10:52:08h
TZ Imotski - prvih 6 mjeseci ove godine imamo rast od 40%
Smatramo da bi nam još trebao hostel i nekoliko manjih kampova (kampovi u domaćinstvu) te restoran s autohtonom hranom.
TZ Imotski

Kako bi dodatno promovirali Hrvatski turizam u svim kutcima Lijepe naše proveli smo manju anketu među svim turističkim zajednicama u Hrvatskoj.

Zahvaljujemo na svim odgovorima koje smo do sada zaprimili.

TZ Imotski
- Koje općine i naselja pokriva vaša turistička zajednica?
TZG Imotski je utemeljena za grad Imotski, no s obzirom da 8 susjednih općina nema svoj TZ pokrivamo i te općine u dijelu poslova, pogotovo u prijavi i odjavi gostiju.

Imotski skalini

- S koliko registriranih kreveta u privatnom smještaju (apartmanima, sobama), hotelima i kampovima raspolaže turistička zajednica?
Na našem području nalaze se dva obiteljska hotela s po 50-tak kreveta, 8 pansiona/apartmana te 51 kućom za odmor s ukupno oko 600 kreveta.

- Nalazi li se na području vaše turističke zajednice hostel?
Ne

- Smatrate li da vaša turistička zajednica raspolaže s dovoljno turističkih kapaciteta i objekata zanimljivih turistima?
Smatramo da bi nam još trebao hostel i nekoliko manjih kampova (kampovi u domaćinstvu) te restoran s autohtonom hranom.

Crveno jezero

- Jeste li zadovoljni prošlogodišnjom turističkom sezonom i gdje vidite najveću mogućnost rasta u budućnosti?
Izuzetno smo zadovoljni s proteklom sezonom jer smo ostvarili rast noćenja za 34%, a u prvih 6 mjeseci ove godine imamo rast od 40%. Također, zadovoljni smo i s činjenicom da nas posjećuje sve veći broj jednodnevnih gostiju i da se svake godine otvori neki novi vid ponude (suvenirnice, paintball, vožnja buggya, kajaka i sl.)

- Otkuda dolazi većina turista koji posjećuju vašu turističku zajednicu i što ih po vašem mišljenju privlači?-Najveći broj gostiju nam dolazi iz Njemačke i Skandinavije. Privlači ih izuzetno kvalitetan smještaj koji je i 30-tak posto jeftiniji od onog na moru iste ili slične kvalitete. Nadalje, Imotski je nakon prolaska autoceste i tunela kroz Biokovo udaljen jedan sat vožnje od Splita, pola sata od Makarske rivijere, sat od Mostara, Međugorja…

Bazilika u Zmijavcima

- Koje kapitalne turističke projekte očekujte ili planirate u narednom razdoblju?
Ovo ljeto dovršavamo tematsku stazu i šetnicu oko imotskih jezera s vidikovcima, javnim wc-om i sl. Dogodine bi dovršili tematsku stazu posvećenu baladi Asanaginica, nekoliko street workout vježbališta, a planiramo i razvoj biciklističkih staza.

- Kako namjeravate produžiti sezonu ili smatrate da to nije moguće?
S obzirom da nismo na moru i da nama gosti ne dolaze isključivo zbog kupanja smatramo da možemo produljiti sezonu, prvenstveno zbog kuća s bazenima i daljnjim razvojem ponude pustolovnog/aktivnog turizma.

- Koliki je proračun turističke zajednice i na što se prvenstveno troši?
Proračun TZG Imotski je oko 600.000 kn, a trudimo se trošiti novac sukladno odredbama zakona i zadaćama TZ-a. Ove godine imamo dosta veliko izdvajanje za marketing i edukaciju te razvoj novih proizvoda.

Modro jezero

- Što biste turistima koji prvi put stižu preporučili za pogledati, posjetiti ili zabaviti se te koje biste sportske sadržaje izdvojili?
Modro i Crveno jezero, tvrđava Topana, stara gradska jezgra, mnogi arheološki, prirodni i kulturni spomenici, šetnice i sl.

- Hrvatski turizam prvenstveno je poznat po plažama i obali. Možete li izdvojiti svoju turističku zajednicu iz tog profila i po čemu?
S obzirom da nismo na moru i nemamo plaže samim tim smo izdvojeni iz tog stereotipa, premda se veliki broj naših gostiju kupa u Modrom jezeru.


Luka Kolovrat
TZ Imotski

Piše: Domagoj Skledar

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved