Erdut
PORC I TZ ERDUT
23.11.2016. 7:20:02h
Zajednička promocija turističkih potencijala
Edukacijama za privatne iznajmljivače i podizanjem kvalitete usluživanja hrane i pića te kvalitete smještajnih kapaciteta nastoje se podići konkurentnost obiteljskih gospodarstava u turizmu i vinara
Gojko Mitić / glas-slavonije.com

U smislu valorizacije turističih potencijala i turizma kao jedne od grana gospodarstva kojemu su naselja pod upravom Općine Erdut usmjerena, PORC LRA općine Erdut i Turistička zajednica Erdut provode brojne projekte kako bi kvaliteta usluge koja će zadržati turiste što duže na kontinentalnom području, nudeći veći broj kvalitetnijih usluga, bila na još višoj razini.

Tako su, nakon onih u Aljmašu, održane edukativne radionice za zainteresirane i u Erdutu kroz projekt “Znanjem, edukacijom i vještinama do turističkog razvoja u općini Erdut”. Tim se projektom, kaže Jelena Eklemović, diplomirana menadžerica u turizmu iz PORC-a, odobrenim od Hrvatske turističke zajednice, na turistički nerazvijenim područjima žele podići kompetencije svih pružatelja turističkih usluga i razviti novi turistički proizvodi kao jedan od preduvjeta za produženje pred i postsezone.
- Edukacijama za privatne iznajmljivače i podizanjem kvalitete usluživanja hrane i pića te kvalitete smještajnih kapaciteta nastoje se podići konkurentnost obiteljskih gospodarstava u turizmu i vinara, stvoriti značajne strateške prednosti, te poboljšati cjelokupnu ponudu destinacije. Radionice smo održali ovaj put u ruralnoj kući za odmor Erk-Heim i na OPG-u Zlatica Blagojević u Erdutu – kaže Eklemović.
S ovakvim radionicama PORC proaktivno djeluje unutar vlastite zajednice nudeći usvajanje novih znanja i vještina domicilnom stanovništvu koje se bavi ili planira baviti turističkom djelatnošću, ali istovremeno djeluje i prema van provodeći i aktivnosti koje rezultiraju time da turističkim poduzetnicima dolazi više gostiju. Tako je direktorica PORC-a Bojana Orsić predstavila projekte zelenog i ruralnog turizma u općini Erdut i govorila o projektima temeljenim na prirodnoj baštini na promotivnoj i edukativnoj radionici prije nekoliko dana održanoj u Osijeku gdje se okupio respektabilan broj stručnjaka. Plan je bio kroz suradnju turističkih institucija sagledati mogućnosti razvoja, izazove i perspektive suradnje i promocije kontinentalnog turizma.

Piše: D. Pejić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved