Ruralno
27.12.2017. 14:48:00h
Nagrada "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" za Tjedan biodinamike i Etno Art Travel
Međimurje razvija turizam tijekom cijele godine
Međimurska županija / promo foto

U zagrebačkom hotelu Academia, 19. prosinca Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo” svečano je obilježila 20 godina rada dodjelom nagrada i priznanja „Suncokret ruralnog turizma” za 2017 godinu.

Na samoj svečanosti sudjelovali su izaslanik Predsjednika Vlade RH i ministar turizma Gari Cappelli, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković Knežević, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher, domaćin, predsjednica Udruge za turizam i ruralni razvoj Dijana Katica, predstavnici Turističkih zajednica te brojni nagrađeni. Ispred TZ Međimurske županije bila je Iva Vurušić Mađarić, prisutna je bila i predstavnica Centra Dr. Rudolf Steiner, ravnateljica Dijana Posavec te dobitnici Tatjana Martinjaš voditeljica agencije Etno Art Travel i Jelena Berečić voditeljica hotelskih operacija i ljudskih resursa u LifeClass Termama Sveti Martin.

Međimurje razvija turizam tijekom cijele godine

– Dvadeset godina smo zajedno, neki od nas 25, kada smo pokretali ovaj projekt ruralnog turizma Hrvatske. Prošli smo gotovo milijun kilometara, obišli smo cijelu Lijepu našu bezbroj puta i svaki puta smo se vratili puni emocije i  pozitivne priče što to naše selo i naša ruralna područja nude, što mogu i znaju – istakla je u uvodnom govoru Katica.

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede te uz potporu Hrvatske turističke zajednice te se ovom prigodom nazočnima obratio i ministar Capelli.

– S nama je danas ovdje 92,93 posto ruralnog područja Hrvatske,  a koji ima svega 2 do 3 posto udjela u ukupnom turističkom prometu, ali vidljivi su veliki pomaci u ponudi, investicijama i inovacijama. Bitno je napomenuti da svi oni koji se svakodnevno bave razvojem turizma, upravo su zaslužni i za cjelokupan turizam Lijepe naše – pojasnio je ministar.

Međimurska županija koja u proteklim godinama razvija turizam tijekom cijele godine i sama je ove godine nominirana u kategoriji Ruralno – turistički projekti gdje je dodijeljeno posebno priznanje za Međunarodnu suradnju u ruralnom turizmu Garden Route, Etno Art Travel – Malo selo d.o.o.,  a nagradu je preuzela Tatjana Martinjaš.

– Posebnošću Garden route projekta smatramo to što su se udružile 4 regije iz 4 države koje su zainteresirane da zajedno rade na razvoju produkta koji može imati tendenciju da razvije novu tematsku turističku destinaciju, a koja je prilagođena ciljanoj skupini korisnika. Razvojem rute moguće je povezati sve nositelje turističke ponude iz čega se mogu razviti i neke druge gospodarske mogućnosti. Ujedno, iznimno mi je drago što nakon dugog niza godina, struka prepoznaje i nagradama pozicionira Međimurje kao jednu od turističkih središta – rekla je Martinjaš.

Ujedno, u kategoriji Ruralno turistički projekti, srebrnu povelju osvojile su LifeClass Terme Sveti Martin povodom „Tjedna biodinamike u Termama Sveti Martin“ čiju je nagradu preuzela Jelena Berečić. – Ovo je potvrda da to što ćemo raditi u 2018. godini zapravo je prava stvar. U idućoj godini naš glavni projekt će biti biodinamika, tako da ovo je dobar početak, tjedan biodinamike i jeste zamišljen kao uvertira u 2018. godinu, a ovo je samo vjetar u leđa da smo na pravome putu i da tako trebamo nastaviti – zaključila je Berečić.

Ujedno, tijekom same ceremonije dodijeljene su i nagrade za životno djelo Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ za znanstveni i stručni doprinos u razvoju ruralnog turizma koja je pripala dr.sc.  Eduardu Kušenu, dipl. ing. arh., a nagrada za životno djelo Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ za neprikosnovenu energiju u implementaciji i poticanju razvoja ruralnog turizma pripala je Stjepanu Cukoru, dipl.oec. Svečanost su svojim nastupom oplemenile Singrlice, a voditelj same svečanosti bio je Frano Ridjan.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved