Nije samo Zagreb in
5.1.2018. 11:40:51h
Velika Gorica, Samobor i Sveta Nedelja najposjećeniji gradovi u Zagrebačkoj županiji
Rast turističkog prometa u županiji odraz je višegodišnjih napora turističkih djelatnika uloženih u podizanje aktivnosti destinacije, mnogobrojne manifestacije, razvijen izletnički lanac vrijednosti, raznolik i zanimljiv ruralni prostor te ono po čemu smo nadaleko poznati, a to je bogata eno-gastronomska ponuda.
Miroslav Vajdic / flickr.com

Zagrebačka županija je u 2017. zabilježila 154.142 turistička noćenja, što je za 17 posto više nego u istom razdoblju 2016. Za 16 posto je porastao i broj dolazaka, pa je tako u protekloj godini bilo 87.035 dolazaka.

Inozemni gosti ostvarili su 103.874 noćenja, a 62.487 dolazaka, dok su domaći gosti ostvarili 50.268 noćenja. Tradicionalno, najviše je gostiju iz Njemačke, Italije, Nizozemske, Bosne i Hercegovine te Poljske, ali bilo je turista i iz Kanade, Rusije, Novog Zelanda, Meksika, Tunisa, Kine i tako dalje. Najposjećeniji gradovi bili su Velika Gorica, Samobor i Sveta Nedelja.

“Rast turističkog prometa u županiji odraz je višegodišnjih napora turističkih djelatnika uloženih u podizanje aktivnosti destinacije, mnogobrojne manifestacije, razvijen izletnički lanac vrijednosti, raznolik i zanimljiv ruralni prostor te ono po čemu smo nadaleko poznati, a to je bogata eno-gastronomska ponuda. Na porast dolazaka i noćenja zasigurno je utjecala i blizina grada Zagreba, koji je jedno od najvećih turističkih središta”, kažu iz Turističke zajednice Zagrebačke županije.

U 2018. godini plan je nastavak promotivnih aktivnosti te razvoj cikloturizma.

Piše: Vanja Stanojević
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2021, All rights reserved