Samo naprijed!
3.4.2022. 20:50:59h
Najveći rast od svih na kontinentu: Baranja nisu samo jelo i pilo
Udruga Fantast Kneževi Vinogradi, TZ Baranje i DJ Mladen Banović uprizorili lokalne znamenitosti uz kvalitetne zvukove.
tomislav medak / flickr.com

Dvije gajbe piva, nekolicina mladih entuzijasta, puno dobre volje i vjere da se može kad se hoće, kao i ideja da se Baranja budućim turistima prikaže u nekom novom svjetlu, po uzoru na neke svjetske destinacije, bili su dovoljni da se ovih dana krene prikazivati malo drukčija audio-vizualna razglednica ovoga bogatog kraja.

Početkom ožujka na svim dostupnim online kanalima krenuo je “u svijet” video koji kombinira atraktivne prikaze prirode Baranje u kombinaciji s kvalitetnom elektroničkom glazbom Mladena Banovića koji “miksa” u ljetni suton s pogledom na vinograde.

DJ set u trajanju od gotovo jednog sata prati zadivljujuće prizore kultivirane i divlje prirode snimljene dronom, a video koji je u nepunih mjesec dana imao više od 1500 pregleda rezultat je suradnje Turističke zajednice Baranja i Udruge Fantast Kneževi Vinogradi te suradnika koji su se priključili ideji, uključujući i lokalnoga DJ-a Banovića.

“Kako sam i sam poklonik ovakve vrste glazbe, a i imamo primjere svjetskih destinacija na kojima se snimaju ovakvi DJ setovi s poznatim imenima iz elektroničke glazbe, te se tako radi promocija, shvatili smo da mi imamo dobar potencijal za sličan proizvod, naravno u okviru našeg budžeta koji je skroman.

No pokazalo se da i s malo novca, ali kroz suradnju s brojnim dionicima u destinaciji i entuzijazam, može nastati super proizvod. Željeli smo ovime prije svega prikazati Baranju u nešto drukčijem svjetlu osim kroz gastronomiju i tradiciju, ali i pokazati da se s malo sredstava mogu napraviti drukčiji proizvodi koji će “podići valove””, pojašnjava nam Matej Perkušić, direktor TZ Baranja, poznate po guerilla marketinškim aktivnostima.

Najluđa manifestacija
Baranja je tako poznata kao prva kontinetalna destinacija na kojoj se nakon Istre održala manifestacija Wine&Walk – prvi baranjski Wine & Walk održan je 2016. godine, nakon pauze u prvoj pandemijskoj godini jedno je izdanje bilo lani. Baranja je privukla i gotovo 8000 posjetitelja na najluđu manifesticiju u godini, Vinski maraton koji se trči na svega 5 kilometara udaljenosti, no izazovan je jer u toj dionici treba prijeći niz vinskih podruma, i u svakom od njih degustirati po jedan decilitar vina.

Za ovo ljeto predviđaju se obje manifestacije, a prije toga krajem travnja u suradnji s Udrugom Karašicka Republika organizira se biciklijada 6. Deer & Bike u Dražu, najdugovječnija baranjska biciklijada koja pruža doživljaj svega onoga što ta regija nudi, od dunavskih šuma i ritova, surduka i vidikovaca Banskog brda do prostrane ravnice te kušanja tradicionalnih šokačkih proizvoda i upoznavanja kulturne baštine.

Piše: Marija Crnjak
Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved