Dobre naznake
4.4.2022. 20:28:14h
Potražnja veća nego rekordne 2019., osobito popularne kuće za odmor
Prema najavama, Istra može očekivati dobru turističku sezonu. Poreč, Rovinj i ostali gradovi uz more već imaju dobre turističke brojeve, a i središnja Istra bilježi izvrstan booking. Posebno je velik interes za kuće za odmor.
gee_leonard@btinternet.com / flickr.com

Ako je nešto spasilo sela središnje Istre od nestajanja, onda je to zacijelo turizam. Prije 30-ak godina počele su se uređivati i iznajmljivati prve kuće za odmor. Strani turisti odmah su pohrlili onamo, a tako je i danas. Kuće za odmor grade se i u vrijeme COVID krize.

Privatna iznajmljivačica Nada Valenta ovim se poslom bavi treću godinu, a kuća je popunjena cijelu sezonu. U kuću za 14 osoba dolazi više obitelji i, kaže, zadovoljni su.

Zadovoljni i domaćini. Toliko da iza ove, grade još jednu kuću za odmor, jednako veliku. I mladi se odlučuju za gradnju takvih kuća i ostanak na selu. Od turizma se može dobro živjeti.

- Oko 90% gostiju je iz Njemačke, za sada smo puni od kraja travnja do kraja rujna, imamo još samo 2 tjedna u lipnju i pokoju rupicu, od par dana, izjavila je direktorica TZ-a Središnje Istre Sanja Kantaruti.

Od Nove godine dosad središnja Istra ostvarila je čak 53% više noćenja nego u istome razdoblju rekordne 2019.

- U siječnju je booking bio 200% bolji nego 2019., godina je krenula odlično, rezerviran je veći dio smještaja u središnjoj Istri već tada, onda je malo stalo, zbog aktualne situacije, no sad je nastavljeno odličnim tempom, dodaje Kantaruti.

Zbog privatnosti, vrhunske uređenosti i prihvatljivih cijena, kuće za odmor u središnjoj Istri najtraženije su na turističkome tržištu, posebice zemalja njemačkoga govornog područja.

Izvor: vijesti.hrt.hr

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved