Vjerski turizam
11.9.2015. 4:48:25h
Popularnost Pape Franje potiče nove turističke ture
Od kada je rimski kardinal, poglavar Katoličke crkve turistička atrakcija?
Republic of Korea / flickr.com

Kada je 2013. godine za novog poglavara Katoličke crkve izabran Papa Franjo svojim je djelima zainteresirao cijeli svijet na način kako to nije uspio niti jedan njegov prethodnik.
Nedavna studija koju je izradio „Pew Research Center“ donosi 90 postotnu podršku Papi Franji unutar svjetske populacije Katolika i zavidnih 70 posto podrške među pripadnicima ostalih religija i ateista.
Papa Franjo sa svojim skorim posjetom SAD-u izaziva dosta pomutnje, njegova skora prisutnost u gradovima New York, Philadelphia i Washington, D.C. privući će brojne Katolike i neKatolike iz cijelog svijeta kako bi saslušali propovijed jedine moralne vertikale današnjeg svijeta.

slika na zidu, Papa Franjo
thierry ehrmann / flickr.com

 

Papa također podiže turizam na novu razinu i kod kuće u Vatikanu, odnosno Rimu. Prema podacima same Katoličke crkve Papa Benedict privukao je 2.5 milijuna turista u Vatikan tijekom 2011. godine, u godini inauguracije Pape Franje 2013. Vatikan je posjetilo 6.6 milijuna turista.
Uz sve ostalo što predstavlja, Papa Franjo ujedno je i turistički fenomen.
„Perillo Tours“ nedavno je kreirao turističku turu inspiriranu popularnošću poglavara Katoličke crkve. Ova osmodnevna turistička tura Rima i Vatikana bazira se na Papi i njegovom proglašenju godine 2016te kao Svete godine milosrđa.

crkva, Buenos Aires
David Berkowitz / flickr.com

Papa Franjo turistička je atrakcija i u Argentini, zemlji iz koje dolazi, a gdje je poznatiji pod imenom Papa Francisco. „Kangoo Tours“ nudi turistički obilazak Buenos Airesa koji se zasniva na životu Pape Franje.
„City Wonders“, specijalizirani turistički operater za Veliku Britaniju, Francusku i Italiju nedavno je objavio kako je posječenost njihovih web stranica sa Vatikanskim turama porasla 115 posto, a prodaja aranžmana za vrtoglavih 175 posto nakon izbora novog Pape 2013 godine.
„City Wonders“ ima poseban odnos sa Vatikanom koji mu omogućuje pristup dijelu umjetničke postave Vatikana koji inače nije otvoren za javnost, ranu posjetu Sikstinskoj kapeli i posebnom ulazu koji omogućuje turistima izbjegavanje dugih redova koji se uvijek stvaraju na ulazu u Vatikan.

 

Slike Sikstinske kapele
Francisco Antunes / flickr.com

Ovaj turistički operater u potpunosti je uspio iskoristiti turističku popularnost Pape Franje promovirajući svoje turističke ture Vatikana i Rima nadajući se privući sve veći broj obožavatelja poglavara Katoličke crkve.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved