U ovoj zemlji je i to moguće
21.11.2016. 6:32:40h
TURISTKINJA ZAVRŠILA U ZATVORU NAKON ŠTO JE SILOVANA
Britanskoj turistici prijeti ozbiljna kazna nakon što je policiji rekla da je silovana.
*n3wjack's world in pixels / flickr.com

Kada je policiji u Dubaiju 25-godišnja britanska turistica prijavila silovanje, uhitili su je i optužili za ''izvanbračni seks''. Zločin je to koji se kažnjava zatvorom, šibanjem i kamenovanjem. Iako je mlada Britanka puštena na slobodu uz jamčevinu, oduzeli su joj putovnicu zbog čega ne može napustiti zemlju dok ne završi suđenje za ''izvabračni seks''.

Njezina obitelj kazala je kako su je dvojica muškaraca silovala te snimala napad u jednom hotelu u gradu. ''Zastrašujuće je što sam ovdje sama'', rekla je Britanka. Njezini napadači bili su pritvoreni te su pušteni uz jamčevinu, a njima nije oduzeta putovnica te mogu napustiti zemlju.
Glasnogovornik vanjskih poslova Velike Britanije rekao je da je njegov ured upoznat s ovim slučajem te da pružaju potrebnu pomoć 25-godišnjakinji i njezinoj obitelji te da su u kontaktu s lokalnim vlastima.
Udruga ''Zatvoreni u Dubaiju'' izdala je upozorenje za britanske turiste i doseljenike u UAE iz Britanije da ne prijavljuju silovanje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima zbog rasističkih stavova prema zapadnjakinjama.
''Ovdje postoji društvena percepcija da ukoliko žena pije alkohol, automatski pristaje i na seks. Također postoji i rasistički mentalitet kojim razmišljaju – "ona je Britanka pa je vjerojatno bila pijana i to je tražila'', rekla je Radha Stirling, osnivačica udruge.
Prema savjetima za putovanje u Ujedinjene Arapske Emirate, svi seksualni odnosi izvan braka su ilegalni.
''Protuzakonito je živjeti zajedno ili dijeliti istu hotelsku sobu s nekim suprotnog spola s kim niste u braku'', piše u savjetima.
Posljednjih je godina zabilježeno nekoliko slučajeva u kojima su žene iz Norveške, Australije i Velike Britanije zatvorene nakon što su prijavile silovanje.

Piše: I. D.
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved